La prima acţiune cu adevărat periculoasă a tricolorilor, stelistul Chipciu a scos un penalty după ce a fost tras de tricou de Lichtsteiner, iar Bogdan Stancu a marcat la fel ca în partida cu Franţa. Aproape imediat, Schar l-a întins pe Tătăruşanu de la distanţă. Apoi, tricolorii puteau închide meciul de la Paris: Săpunaru a fost la o palmă de 2-0, dar şutul său a şters bara.

Imediat după pauză, nou-intratul Hoban a tras pe lângă la prima atingere. Tricolorii puteau beneficia şi de un autogol la respingerea lui Djourou din centrarea lui Torje, însă reuşita a venit la poarta cealaltă: Mehmedi a egalat în urma unui corner, execuţia sa nelăsându-i nicio şansă lui Tătăruşanu.

Elveţienii au presat pe final, dar cel mai periculos a fost tot Torje, cu o lovitură liberă executată surprinzător, de la mare distanţă, la care Sommer a avut însă răspuns.

România - Elveţia s-a terminat 1-1 şi tricolorii sunt obligaţi acum să bată Albania, în ultimul meci al grupei, pentru a avea şanse la calificarea în optimile de finală.

Cu un punct după primele două partide din grupă, România are nevoie neapărat de victorie în confruntarea cu Albania, de duminică, pentru calificare.

1-2 cu Franţa şi 1-1 cu Elveţia sunt scorurile care fac românii să viseze la fazele finale ale turneului final Euro 2016. Chiar dacă astăzi tricolorii nu au mai fost la fel de proaspeţi ca în partida de deschidere, în repriza secundă cedând total iniţiativa, rezultatul este unul bun, care ne ajută în perspectiva calificării.

Condiţia este să învingă în ultima partidă Albania, pe hârtie cea mai slabă echipă din grupă. Chiar dacă vor pierde cu Franţa, elevii lui Gianni De Biasi vor fi foarte motivaţi în partida de la Lyon, o eventuală victorie împotriva noastră aducându-le aproape sigur calificarea în optimi de pe locul trei din grupă (specialiştii estimează că sunt 85-87% şanse ca o formaţie care adună trei puncte în grupă să fie una dintre cele mai bune patru formaţii de pe locul trei care merg mai departe).

Victoria în meciul direct este aşadar obligatorie atât pentru noi, cât şi pentru Albania, cu menţiunea că noi avem o şansă destul de bună la locul secund. Cum am pierdut la limită contra Franţei, iar Elveţia a bătut Albania tot la limită, golaverajul va fi cel care va face departajarea între noi şi Elveţia, în condiţiile în care Giroud&Co îşi vor respecta blazonul şi vor învinge adversara noastră de azi. Cum am terminat la egalitate cu Elveţia, următorul criteriu de departajare va fi golaverajul, care în acest moment ne ajută.

De menţionat că există posibilitatea să fie între cele mai bune echipe de pe locul trei şi cu doar două puncte acumulate (un egal cu Albania), însă acest scenariu pare mai degrabă desprins de realitate.

Programul meciurilor din Grupa României de la Euro:

Vineri 10 iunie 

Franţa - România 2-1 (Stade de France - Saint-Denis, 22:00, ora României)

Sâmbătă 11 iunie 
Albania - Elveţia 0-1 (Stade Bollaert-Delelis - Lens, 16:00)

Miercuri 15 iunie 
România - Elveţia 1-1 (Parc des Princes - Paris, 19:00) 
Franţa - Albania (Stade Velodrome - Marsilia, 22:00)

Duminică 19 iunie 
Elveţia - Franţa (Stade Pierre Mauroy - Lille, 22:00) 
România - Albania (Stade de Lyon - Lyon, 22:00)