Potrivit Gazetei Sporturilor, selecţionerul Anghel Iordănescu a solicitat trimiterea la încălzire a fotbalistului Astrei Giurgiu încă din debutul reprizei secunde, cu o intenţie clară: „Prin minutul 60 să fie pregătit că îl bag”, a fost mesajul selecţionerului pentru secundul Viorel Moldovan, care a avut însă o mare problemă.

Denis Alibec nu se afla pe banca de rezerve, deşi repriza a doua începuse, ci în vestiar, unde a fost găsit în timp ce fuma. Se întorsese acolo special pentru acest lucru la finalul pauzei.

"Vârful" în vârstă de 25 de ani a ieşit la încălzire şi a fost introdus în minutul 61 al partidei de pe Stade de France, însă a fost una dintre dezamăgirile "tricolorilor".

Tot Gazeta Sporturilor mai scrie că selecţionerul Iordănescu a aflat despre incidentul cu Alibec abia după partidă şi a intenţionat iniţial chiar să-l excludă din lot pe fostul atacant al Interului.

A renunţat însă la idee pentru a nu afecta imaginea României înaintea ultimelor două jocuri din grupă, cu Elveţia şi Albania.

România înfruntă Elveţia miercuri, de la ora 19:00, pe Parc des Princes din Paris.