50 de fani ruşi care se deplasau spre Lille au fost opriţi la Cannes, scrie Reuters. Ar fi vorba despre suporterii care ar fi fost implicaţi în violenţele îngrozitoare din Marsilia.

Aceştia au negat că au participat la bătăile de stradă cu suporterii englezi şi au spus că în grup se numără şi femei şi copii, care n-au avut legătură cu evenimentele.

Poliţia franceză pare să pună piciorul în prag şi să oprească incidentele violente, mai ales că cele de dinainte de partida Anglia - Rusia, dar şi din timpul ei,  s-ar putea repeta. Miercuri, la Lille, Rusia întâlneşte Slovacia, iar la 30 de kilometri depărtare, la Lens, Anglia joacă împotriva Ţării Galilor. Astfel, potrivit presei din Regatul Unit, suporterii englezi se vor deplasa la Lille pentru a-şi lua revanşa.

Momente dramatice în Marsilia, unde s-a disputat meciul Anglia - Rusia, 1-1, din grupa B a Campionatului European. Un fan englez care a fost bătut de mai mulţi suporteri ruşi se zbate între viaţă şi moarte.

Potrivit presei engleze, bărbatul a suferit un stop cardiac, iar starea sa este gravă. Paramedicii au încercat să-l stabilizeze înainte de a fi trimis la spital.

Blood and guts
Mai mulţi martori oculari susţin că bărbatul a fost bătut cu sălbăticie de cinci sau şase ruşi, care i-au rupt efectiv tricoul de pe el, apoi l-au lăsat inconştient pe asfalt şi l-au jefuit.

BBC scrie că 6 persoane au fost arestate şi cel puţin cinci rănite, în urma ciocnirilor de stardă dintre suporterii englezi şi cei ruşi. De asemenea, la incidente ar fi luat parte şi mai mulţi francezi.


An England fan clashes with police in Marseille as violence in the city entered its third day - England play Russia in their first game later