Franţa este hotărâtă să îi expulzeze pe suporterii ruşi care au provocat haos săptămâna trecută la Marsilia. Ar putea fi vorba de zeci de fani, consideraţi o ameninţare la adresa ordinii publice, după ce luptele dintre ei şi suporterii englezi s-au soldat cu peste 30 de răniţi şi mai bine de 100 de arestări.

50 de fani ruşi care se deplasau spre Lille au fost opriţi la Cannes, scrie Reuters. Ar fi vorba despre suporterii care ar fi fost implicaţi în violenţele îngrozitoare din Marsilia.

Aceştia au negat că au participat la bătăile de stradă cu suporterii englezi şi au spus că în grup se numără şi femei şi copii, care n-au avut legătură cu evenimentele.

Poliţia franceză pare să pună piciorul în prag şi să oprească incidentele violente, mai ales că cele de dinainte de partida Anglia - Rusia, dar şi din timpul ei,  s-ar putea repeta. Miercuri, la Lille, Rusia întâlneşte Slovacia, iar la 30 de kilometri depărtare, la Lens, Anglia joacă împotriva Ţării Galilor. Astfel, potrivit presei din Regatul Unit, suporterii englezi se vor deplasa la Lille pentru a-şi lua revanşa.

Momente dramatice în Marsilia, unde s-a disputat meciul Anglia - Rusia, 1-1, din grupa B a Campionatului European. Un fan englez care a fost bătut de mai mulţi suporteri ruşi se zbate între viaţă şi moarte.

Potrivit presei engleze, bărbatul a suferit un stop cardiac, iar starea sa este gravă. Paramedicii au încercat să-l stabilizeze înainte de a fi trimis la spital.

Blood and guts
Mai mulţi martori oculari susţin că bărbatul a fost bătut cu sălbăticie de cinci sau şase ruşi, care i-au rupt efectiv tricoul de pe el, apoi l-au lăsat inconştient pe asfalt şi l-au jefuit.

BBC scrie că 6 persoane au fost arestate şi cel puţin cinci rănite, în urma ciocnirilor de stardă dintre suporterii englezi şi cei ruşi. De asemenea, la incidente ar fi luat parte şi mai mulţi francezi.


An England fan clashes with police in Marseille as violence in the city entered its third day - England play Russia in their first game later

Incidentele violente dintre fanii Angliei şi Rusiei, de la Marsilia, s-ar putea repeta la numai câteva zile distanţă de violenţele care au şocat lumea.

Suporterii celor două naţionale sunt decişi să îşi mute teatrul de luptă la jumătatea săptămânii, la Lille.

Rusia înfruntă miercuri Slovacia în oraşul din nordul Franţei, în timp ce Anglia va juca joi împotriva Ţării Galilor la numai 38 de kilometri distanţă, la Lens.

Presa din "Insulă" susţine că foarte mulţi fani englezi vor fi miercuri la Lille pentru a-şi lua revanşa pentru bătăile încasate la finalul săptămânii trecute, la Marsilia.

Suporterii Angliei care nu au bilete la partida naţionalei lui Roy Hodgson de joi intenţionează chiar să rămână în Lille, pentru a urmări partida la fan zone-ul din oraş.

Deşi, în mod oficial, autorităţile ruse au incriminat incidentele, deputatul rus Igor Lebedev, membru în Comitetul Executiv al Federaţiei Ruse de Fotbal, i-a îndemnat chiar pe fani să continue violenţele: "Nu văd nimic în neregulă cu fanii noştri. Din contră, foarte bine, băieţi! Continuaţi!”, a fost mesajul revoltător al rusului, de pe contul său oficial de pe o reţea de socializare.