Austria, care a fost co-gazdă la Euro 2008, se află la a doua sa prezenţă la un turneu final pentru a doua oară. Elevii lui Marcel Koller s-au calificat din postura de câştigători ai Grupei G, care a inclus naţionale cu renume precum Rusia şi Suedia, câştigând 9 din 10 meciuri. Atacantul Marc Janko este de departe golgheterul acestei reprezentative, cu şapte goluri marcate în preliminarii. Deşi s-a aflat în convalescenţă după un traumatism la gât este de aşteptat ca el să fie titular diseară.

Euro 2016 este prima apariţie a foştilor noştri adversari din preliminarii la un astfel de turneu final, după turneul din 1972. Elevii lui Bernd Storck au ajuns la Campionatul European din Franţa datorită ”barajului”, după ce au terminat pe locul trei în grupele preliminarii după România. 

În vârstă de 40 de ani, Gabor Kiraly (foto, în dreapta) va încerca să păstreze cât mai mult timp imaculată poarta Ungariei. În întâlnirile directe, Ungaria conduce Austria cu 66 de victorii la 40, alte 31 de partide încheindu-se la egalitate.