Pe Stade de France, selecţionata pregătită de Martin O'Neill a dominat total prima repriză. Portarul scandinavilor, Isaksson, a salvat la şutul lui Hendrick, iar căpitanul irlandezilor, O'Shea, a trecut pe lângă deschiderea scorului, după o deviere la colţul lung. Brady a trimis apoi puţin peste poartă, după care Hendrick a nimerit doar bara cu un nou şut periculos. Long a trecut şi el pe lângă gol la ultima acţiune importantă din prima repriză.

Partea a doua a fost însă una mult mai bună pentru Suedia, măcar din punct de vedere al posesiei. Totuşi, la două minute de la reluare, fundaşul dreapta al irlandezilor,Coleman, a centrat perfect pentru golul lui Hoolahan.
 
Suedia putea egala după respingerea greşită a lui Clark, fază la care Forsberg a ratat incredibil. Zlatan Ibrahimovic a ieşit la rampă abia în minutul 60, însă nu a nimerit spaţiul porţii. Peste 11 minute, atacantul de 34 de ani a trimis o centrare de pe stânga, la care Clark a intervenit încă o dată nefericit, astfel că Suedia a restabilit egalitatea. A fost primul autogol de la Campionatul European din Franţa!

Hendrick a ratat golul victoriei pentru Irlanda, blocat de Isaksson, iar partida s-a încheiat la egalitate, 1-1. Un rezultat sub aşteptări pentru ambele echipe, având în vedere că din grupa E mai fac parte Belgia şi Italia.