Cehia a avut însă şi ea o campanie de calificare consistentă, cu şapte victorii, un egal şi două înfrângeri, şi n-a ratat niciun turneu final de Euro din momentul separării de Slovacia. La primul dintre ele, în 1996, cehii au jucat chiar finala, pierdută contra Germaniei din cauza unui "gol de aur" primit de la Oliver Bierhoff, în prelungiri.

Ibericii lui Vicente Del Bosque sunt în mare formă înaintea startului la Euro. Calificaţi la al şaselea European consecutiv, spaniolii au opt victorii consecutive în meciurile oficiale, toate fără gol primit.

Spania a înfruntat în partidele oficiale Cehoslovacia sau Cehia de nouă ori. A câştigat de cinci ori, un joc s-a încheiat la egalitate, iar campioana europeană din 1976 s-a impus în trei rânduri.

Cehia n-a câştigat însă niciodată în faţa Spaniei, după despărţirea de Slovacia. Din cele patru dueluri, spaniolii au câştigat de trei ori, iar un meci s-a încheiat la egalitate.

Dacă va juca în această seară, mijlocaşul lui Manchester City, David Silva, va bifa al 100-lea meci pentru naţionala Spaniei, triplă campioană europeană, ca şi Germania. Echipa de start a Spaniei (4-3-3): De Gea - Juanfran, Ramos, Pique, Jordi Alba - Busquets, Iniesta, Cesc - Silva, Morata, Nolito.

Spania - Cehia începe la ora 16:00.