Imediat după fluierul final, ultraşii ruşi au spart lanţul de securitate şi i-au luat la bătaie pe cei englezi, lovind cu pumnii şi cu picioarele, fără să ţină cont că existau şi femei printre cei loviţi pe Velodrome.

The Independent anunţă că UEFA a deschis o investigaţie împotriva Rusiei, după episodul de la Marsilia, acolo unde s-au înregistrat unele dintre cele mai negre imagini din ultimele decenii.

Potrivit presei engleze, bărbatul a suferit un stop cardiac, iar starea sa este gravă. Paramedicii au încercat să-l stabilizeze înainte de a fi trimis la spital.


Blood and guts
Mai mulţi martori oculari susţin că bărbatul a fost bătut cu sălbăticie de cinci sau şase ruşi, care i-au rupt efectiv tricoul de pe el, apoi l-au lăsat inconştient pe asfalt şi l-au jefuit.

BBC scrie că 6 persoane au fost arestate şi cel puţin cinci rănite, în urma ciocnirilor de stardă dintre suporterii englezi şi cei ruşi. De asemenea, la incidente ar fi luat parte şi mai mulţi francezi.


An England fan clashes with police in Marseille as violence in the city entered its third day - England play Russia in their first game later
 

Dacă portarul Joe Hart i-a îndemnat pe cei din familia lui să nu plece imediat după finalul meciului de pe stadion, soţia atacantului Jamie Vardy a avut mult de suferit: "Ce s-a întâmplat în seara asta este cea mai proastă experienţă din istorie. Am primit gaze lacrimogene, fiind băgată într-o cuşcă. S-au comportat cu noi ca şi cum am fi animale. Şocant!", a comentat Rebekah, pe contul personal de Twitter.

 That has to be up there with the worst experience EVER at an away game! Teargassed for no reason, caged and treated like animals! Shocking!

Ruşii nu sunt la prima abatere de acest gen: ultraşii s-au bătut în toate zilele în care naţionala lor a fost prezentă la Euro 2012, iar pedeapsa primită de la UEFA a fost o depunctare cu 6 puncte, dacă ruşii ar fi recidivat.

Un lucru e sigur: Rusia nu poate fi depunctată în campania următoare de calificări, ea fiind gazda Mondialului din 2018, selecţionată care e calificată direct la turneu, fără să joace preliminarii.

O altă discuţie poate fi considerată şi reacţia intârziată a forţelor de ordine, care nu au părut deloc pregătite, cu atât mai rău cu cât în toată această perioadă s-a vorbit despre posibile atacuri teroriste.

Înaintea meciului, cele două grupuri de suporteri s-au războit pe străzile din Marsillia, bilanţul fiind de 31 de fani răniţi, doi dintre ei fiind într-o stare gravă. Presa engleză a anunţat sâmbătă că un fan se zbate între viaţă şi moarte.