Este primul meci la un turneu final pentru Ţara Galilor din 1958 încoace, când a participat la Mondialul din Suedia. Şi ea debutantă la un European, ca şi Ţara Galilor, Slovacia a mai participat la un turneu final: la Mondialul de acum patru ani, la care a fost eliminată în optimi.

Slovacia se află la primul European din istorie, însă a participat din plin la performanţele istorice ale fostei Cehoslovacii. Opt din cei 11 titulari ai Cehoslovaciei în finala Euro, câştigată în 1976 după penalty-uri în faţa Republicii Federale Germane, erau născuţi în Slovacia.

Gareth Bale a deschis scorul pentru Ţara Galilor dintr-o lovitură liberă executată foarte bine de la aproximativ 20 de metri de poarta slovacilor, la care şi goalkeeperul Matus Kozacik are partea sa de vină. 

Intrat de numai un minut pe teren, Ondrej Duda a egalat pentru slovaci după o fază creată de Robert Mak. Mijlocaşul de 21 de ani al Legiei Varşoviei a punctat la prima atingere a balonului cu piciorul stâng, la colţul scurt.

O altă rezervă, Robson-Kanu, i-a adus în avantaj pe galezii lui Chris Coleman după o pasă perfectă primită de la Aaron Ramsey.