Prima şansă de gol a meciului i-a aparţinut lui Lallana. Jucătorul lui Liverpool a tras tare din interiorul careului, dar Akinfeev a reuşit să respingă în corner.  

Fază frumoasă construită de englezi cu două minute înainte de marcarea golului şi finalizată de Rooney, care a tras din prima, de la 14-15 metri, dar Akinfeev, cu un reflex uluitor, a deviat în transversală, apoi Lallana, semnalizat în offside, a tras din 3 metri în bară. 

În minutul 73, Dier a executat impecabil lovitura liberă de la aproximativ 17-18 metri şi a deschis scorul pentru echipa lui Roy Hodgson. De 10 ani nu mai marcase Anglia din lovitură liberă la un turneu final. Ultimul care a făcut-o a fost David Beckham, împotriva Ecuadorului, la Cupa MOndială din 2006. 

Căpitanul Vasili Berezutski a egalat cu o lovitură de cap, după o centrare de pe partea stângă, în minutele suplimentare ale meciului.

Meciul a fost precedat de grave turbulenţe între suporteri. Un fan englez care a fost bătut de mai mulţi suporteri ruşi se zbate între viaţă şi moarte.

Potrivit presei engleze, bărbatul a suferit un stop cardiac, iar starea sa este gravă. Paramedicii au încercat să-l stabilizeze înainte de a fi trimis la spital.

Blood and guts
Mai mulţi martori oculari susţin că bărbatul a fost bătut cu sălbăticie de cinci sau şase ruşi, care i-au rupt efectiv tricoul de pe el, apoi l-au lăsat inconştient pe asfalt şi l-au jefuit.

BBC scrie că 6 persoane au fost arestate şi cel puţin cinci rănite, în urma ciocnirilor de stardă dintre suporterii englezi şi cei ruşi. De asemenea, la incidente ar fi luat parte şi mai mulţi francezi.


An England fan clashes with police in Marseille as violence in the city entered its third day - England play Russia in their first game later