Duelul ”fratricid” va aduce faţă în faţă 14 jucători albano-kosovari, din totalul de 46 de fotbalişti din cele două loturi. Peste toţi şi toate, va fi o confruntare între fraţii Xhaka, ”elveţianul” Granit şi ”albanezul” Taulant.

De Biasi, care a reuşit performanţa de a califica Albania pentru prima dată în istorie la un Campionat European, are în lot şase jucători născuţi în Elveţia: Ajeti, Veseli, Gashi, Abrashi, Basha şi Taulant Xhaka. Alţi patru, Aliji, Cana, Kukeli şi Lenjani, au crescut în Ţara Cantoanelor, unde au emigrat în copilărie cu familiile.

Elveţia, antrenată de bosniacul Vladimir Petkovic, are, la rândul său, nouă fotbalişti care s-au născut în afara Elveţiei, inclusiv trei albano-kosovari: Behrami, Shaqiri şi Mehmedi.

Atacantul Derdiyok este elveţiano-lurd, Seferovic, elveţiano-bosniac, Dzemaili, elveţiano-macedonian, Moubandje, Djourou, Zakaria, Gelson şi tânărul atacant Embolos-au născut în Africa, iar Ricardo Rodriguez e chiliano-spaniol.

Elveţienii, care îşi dispută locul 2 în grupa A cu tricolorii lui Iordănescu, vor să profite de înfrângerea românilor pentru a lua un avans în duelul personal cu selecţionata de peste Prut.

Albania: Berisha – Hysaj, Cana, Mavraj, Agolli – Kukeli, Xhaka, Roshi, Abrashi, Lenjani – Sadiku

Rezerve: Shehi, Hoxha - Kace, Balaj, Ajeti, Aliji, Cikalleshi, Gashi, Memushaj, Basha, Veseli, Lila

Antrenor: Giovanni De Biasi

Elveţia: Sommer - Lichtsteiner, Schar, Djourou, Rodriguez - Behrami, Dzemaili, Xhaka - Shaqiri, Seferovic, Mehmedi

Rezerve: Burki, Hitz - Derdiyok, Tarashaj, Fernandes, Zakaria, Frei, Embolo, Lang, von Bergen, Elvedi, Moubandje

Antrenor: Vladimir Petkovic