Ocazie de zile mari pentru România în minutul 4! Stanciu a centrat din cornerul de pe stânga, mingea a fost prelungită de Andone şi ajuns la colţul lung, de unde Stancu - nemarcat - a trimis cu latul, direct în portarul Lloris. Mingea a revenit în teren, de unde Chiricheş nu a putut trimite la poartă şi francezii au trimis din nou în corner. La capătul centrării din noua lovitură de colţ, Andone a trimis peste poartă.

Sagna a profitat de o indecizie a lui Bogdan Stancu la o minge trimisă pe jos, a primit pe dreapta şi a centrat în mijlocul careului, minutul 13. Griezmann a ratat şutul, păcălit de o încercare de a interveni a lui Grigore, dar Chiricheş a deviat spre propria poartă. Griezmann a fost atent şi a trimis cu capul, dar mingea a întâlnit bara stângă a porţii lui Tătăruşanu. Mingea a revenit în teren, apoi a fost îndepărtată de apărătorii români.
Giroud deschide scorul pentru "Les Bleus" cu o lovitură de cap din centrarea lui Payet, minutul 58. Sărise şi portarul Tătăruşanu pentru a prinde mingea, dar nu a reuşit să o atingă. 

În minutul 65 Bogdan Stancu transformă fără probleme lovitura de la 11 metri şi readuce egalitatea pe tabela de marcaj. A şutat fără un avânt prea mare şi l-a păcălit pe portarul Lloris.

Payet înscrie un gol senzaţional, minutul 89, direct în vinclul porţii lui Tătăruşanu şi francezii revin la conducere. Atacantul lui West Ham a şutat cu stângul, din afara careului, de lângă Hoban.

Bogdan Stancu a marcat primul gol al tricolorilor la această ediţie a Campionatului European, după ce ratase în primele 50 de minute două ocazii imense.

"Motanul" a executat fără emoţii un penalty, în minutul 65, învingându-l pe Hugo Lloris cu un şut plasat. Lovitura de pedeapsă a fost obţinută de Nicolae Stanciu, care a fost faultat de Patrice Evra.

Acesta a fost al patrulea penalty acordat în meciul de deschidere al unui turneu final european. Interesant este faptul că toate au fost dictate împotriva ţării gazde.

Acesta a fost al doilea penalty primit de România la un turneu final european: precedentul a fost în 2000, în prelungirile meciului cu Anglia. Ionel Ganea a transformat atunci, stabilind scorul final, 3-2, şi aducând calificarea în sferturile competiţiei.  

Atacantul de 28 de ani al lui Genclerbirligi a ajuns astfel la 11 goluri marcate pentru echipa naţională a României, în 41 de selecţii.

Franţa: Lloris - Sagna, Koscielny, Rami, Evra - Kante, Pogba (77 Martial), Matuidi - Griezmann (66 Coman), Giroud, Payet (90+1 Sissoko);
Selecţioner: Didier Deschamps;

România: Tătăruşanu - Săpunaru, Chiricheş, Dr. Grigore, Raţ - Hoban, Pintilii - Ad. Popa (82 Torje), N. Stanciu (72 Chipciu), B. Stancu - Fl. Andone (62 Alibec);
Selecţioner: Anghel Iordănescu.

"Bienvenue en France" (Bun venit în Franţa) a fost tema ceremoniei, inspirată din simbolurile culturii populare franceze. Evenimentul a inclus 150 de dansatoare de french cancan, precum şi o demonstraţie de acrobaţie aviatică executată deasupra stadionului, înaintea imnurilor naţionale, interpretate de Garda Republicană şi Corul Radio France.

Terenul de joc a fost prezentat ca o uriaşă "Grădină franceză", unde dansatorii au performat în jurul unui superb carusel, pe ritmurile unor celebre melodii tradiţionale franţuzeşti şi ale unor ritmuri contemporane. Nu a lipsit un banner uriaş reprezentândTurnul Eiffel (36m înălţime, 15,5m lăţime).

La spectacol au luat parte în total 600 de persoane, fiind implicaţi şi spectatorii, care au transmis un mesaj de bun venit tuturor echipelor naţionale participante prin intermediul unor cartoane colorate.

Celebrul DJ francez David Guetta a interpretat imnul oficial al competiţiei, pe o scenă instalată pe gazon, alături pe cântăreaţa şi compozitoarea suedeză Zara Larsson.

Înaintea ceremoniei, atmosfera a fost întreţinută cu melodiile celor două echipe, imnul suporterilor români, ''Să înceapă gălăgia" fiind interpretat de VH2, Anda Adam, What's Up & Alina Eremia.