România a fost printre ultimele ţări care şi-au anunţat lotul de 23 de fotbalişti pentru competiţia programată între 10 iunie şi 10 iulie, în Franţa.

Tricolorii de peste Prut vor înfrunta în grupa A de la Euro 2016 Franţa, pe 10 iunie, Elveţia, pe 15 iunie, şi Albania, 19 iunie, iar obiectivul fixat oamenilor lui Anghel Iordănescu este calificarea în optimile de finală.

Lotul României

Lotul Franţei

Lotul Elveţiei

Lotul Albaniei

Anglia e mare favorită a grupei B, din care mai fac parte Rusia, Ţara Galilor, aflată la debutul la Europene, şi Slovacia.

Lotul Angliei

Lotul Rusiei

Lotul Ţării Galilor

Lotul Slovaciei

Germania porneşte cu prima şansă în grupa C, în care Polonia şi Ucraina promit şi ele evoluţii bune, iar Irlanda de Nord se află la prima prezenţă la un Euro.

Lotul Germaniei

Lotul Poloniei

Lotul Ucrainei

Lotul Irlandei de Nord

Grupa D se anunţă a fi cea mai puternică de la turneul final. Spania, Croaţia, Cehia şi Turcia promit o bătălie încinsă pentru locurile care duc în optimi.

Lotul Spaniei

Lotul Croaţiei

Lotul Cehiei

Lotul Turciei

Şi în grupa E se anticipează dueluri foarte încinse între Italia, Belgia, Suedia şi Irlanda.

Lotul Italiei

Lotul Belgiei

Lotul Suediei

Lotul Irlandei

Grupa F oferă o favorită clară, Portugalia, două naţionale mai puţin obişnuite cu prezenţele la Europene, Austria şi Ungaria, şi marea surpriză a preliminariilor, Islanda, aflată la prima calificare din istorie la un turneu final.

Lotul Portugaliei

Lotul Islandei

Lotul Austriei

Lotul Ungariei