În minutul 54 al întâlnirii, la scorul de 1-0 pentru Benfica, Mauricio, de la Maritimo, a căzut inert pe gazon, după ce s-a lovit cap în cap cu Jardel, de la oaspeţi, din dorinţa de a respinge un balon venit dintr-un corner de pe stânga. 

Brazilianul a căzut direct pe burtă, fără a mai mişca deloc. Imediat partida a fost întreruptă, iar fundaşul a fost întors pe o parte de Edgar Costa, colegul său de echipă. După ce au făcut semne disperate către margine, doctorii celor de la Maritimo au ajuns imediat pentru a-i acorda jucătorului primul ajutor.

Vestea decesului lui Patrick Ekeng a făcut deja înconjurul lumii, astfel că portughezii au acţionat cu maximă promptitudine şi au făcut chiar exces de zel. În mai puţin de 40 de secunde, salvarea a fost pe teren şi mai mult de 10 medici şi asistenţi s-au implicat pentru a-i salva viaţa lui Mauricio.

VIDEO

Jucătorul a primit îngrijiri medicale chiar pe gazon, fiind urcat în ambulanţă şi trimis la spital pentru investigaţii suplimentare doar când starea sa era deja stabilă. Momentul când a ieşit de pe gazon a fost aplaudat de întreaga asistenţă.

”Mauricio a suferit un traumatism cranio-encefalic, dar este stabil şi sub observaţie la spital. Este conştient şi probabil că va putea ieşi din spital în noaptea asta. Suntem în aşteptarea rezultatelor mai multor analize”, a spus  Angelo Rui, şeful departamentului medical al celor de la Maritimo.