Pentru formaţia din Verona, care a retrogradat în a doua ligă a Italiei, a jucat şi moldoveanul Artur Ioniţă.

Pentru Toni (39 de ani pe 29 mai), care şi-a anunţat retragerea la începutul lunii, acesta a fost golul cu numărul 157 în 344 meciuri disputate în Serie A TIM, unde a jucat pentru opt cluburi diferite - Vicenza, Brescia, Palermo, Fiorentina, Roma, Genoa, Juventus şi Verona. În actuala stagiune a marcat de 6 ori.

În cele din urmă, Verona a învins-o pe Juventus cu 2-1. Al doilea gol a fost reuşit de Federico Viviani, în minutul 55. Pentru torinezi a marcat Paolo Dybala.

În sezonul trecut, Luca Toni a devenit cel mai bâtrân jucător din istoria campionatului italian care devine golgheter în Serie A (22 de reuşite), titlu pe care l-a împărţit cu Mauro Icardi, de la Inter Milano. A fost al doilea titlu de capocannoniere al atacantului în Italia, după cel obţinut în tricoul Fiorentinei, în sezonul 2005/06, când a marcat de 31 de ori.

De asemenea, a fost golgheter şi în campionatul Germaniei, în sezonul 2007/08, când a înscris 24 de goluri pentru Bayern Munchen, echipă alături de care a reuşit eventul. De altfel, titlul de campion din Bundesliga a rămas singurul din cariera sa.

Apogeul lui Toni l-a reprezentat, însă, triumful cu naţionala Italiei, la Cupa Mondială din 2006, competiţie la care a punctat de două ori în victoria din sferturile de finală cu Ucraina, scor 3-0.

Execuţia de la ultimul gol din cariera italianului poartă numele cehului Antonin Panenka, devenit cunoscut la nivel mondial în finala Campionatului European din 1976, când Cehoslovacia a câştigat titlul în faţa Germaniei de Vest, după loviturile de departajare (5-3). Pentru germani a ratat Uli Hoeness, iar Panenka a marcat golul victoriei cu această celebră modalitate de execuţie, pe care mulţi au încercat să o copieze în ultimele 3 decenii.