Dmitrii Bahov, în virstă de 25 ani a devenit campion al Franţei alături de echipa sa Paris Volley, după ce în finală au zdrobit echipa Sete, scor 3:0 (25:20, 28:26, 25:23). Anul trecut jucătorul naţionalei Moldovei era la un pas de a deveni campion, însă s-a ales cu medalia de argint, după ce conduceau cu 2:0 în finală au suferit înfrângere 2:3.

În comparaţie cu ediţia precedentă echipa din capitala Franţei a avut un parcurs mai slab, a terminat campionatul regular pe locul 6, dar în play-off eu strălucit şi au jucat de parcă nu ar avea ce pierde, frumos, bine determinaţi, agresivi şi cu poftă de victorie. Datorită acestor calităţi au fost rasplătiţi cu medaliile de aur. Jucătorii de la Paris Volley au fost magnifici în finală, fapt care au confirmat şi adversarii lor, au fost de neoprit, prea mare era dorinţa de a câştiga.

Aşadar, Dmitrii Bahov, scrie istorie si e primul jucător moldovean de volei care devine campion al unui campionat de top din Europa. În primul an când a ajuns ma gândeam că va sta mult pe bancă de rezervă, dar a demostrat ca e capabil să joace la nivelul campionatului francez, antrenorul are încredere şi îi oferă loc în sextetul de bază. Nu în zadar după ce a petrecut un an la Paris Volley, contractul său a mai fost prelungit pentru încă un an, pentru că a demonstrat că echipa are nevoie de el. Poate nu mereu înscrie, dar e apreciat pentru procentul înalt la preluare, jocul bun în defensivă, serviciu bine plasat şi stabil şi nu în ultimul rînd că e un jucător bun de echipă şi modest.

Pentru Polina Idjilova sezonul 2015-2016 a fost primul an în cariera sa în campionatul naţional al Franţei PRO A. Jucătoarea din Republica Moldova a devenit campioana Franţei după ce echipa sa Saint-Raphael, în ciuda tuturor prognozelor şi cotelor de la casele de pariuri a detronat regina voleiului feminin din Franţa, RC Cannes. De ce regina? E simplu, RC Cannes 18 ani consecutiv a fost campioana Franţei si 20 în total, totodată această echipă are în palmares 19 de Cupe a Franţei, de 2 ori e deţinătoare cupei Ligii Campionilor, de 2 ori vicecampioană şi de 4 ori medaliată cu bronz. O adevărată "maşinărie" a voleiului feminin francez. Totuşi Saint-Raphael, a produs surpriza si a obţinut victoria multdorită, scor 3:2 (27:25, 26:24, 23:25, 21:25, 15:9).

Deci, Polina Idjilova, jucătoarea Saint-Raphael şi membră a lotului naţionalei Moldovei, e campioana Franţei, la vîrsta de 23 de ani şi la prima participare în campionatul Franţei. De menţionat că în ediţia precedentă jucătoarea noastră evolua pentru echipa a 2-a chiar a adversarelor de ieri RC Cannes. Însă a plecat de acolo pentru a ajunge la o echipă mai modestă, dar care evoluează în PRO A şi nu a greşit cu alegerea. Pe parcursul sezonului Saint-Raphael a avut meciuri nici pe aproape de campioană şi a ocupat locul 7 la general. Însă în play-off-ul competiţiei parcă a devenit o altă echipă, a eliminat echipele clasate pe locurile 2,3 şi în finala sub mâna lor a cazut şi multitrata echipă, RC Cannes. Renumitul antrenor al celor de la Cannes, chinezul Yan Fang, după fluierul final stătea nedumerit şi nu înţelegea ce s-a întâmplat. Datorită lui echipa RC Cannes are aşa palmares căci el se află la cîrma echipei de 23 de ani, aproape de la fondarea echipei.

Dacă nu greşesc e primul titlu de campioană pentru Saint-Raphael, au luptat pentru visul lor, nu au renunţat şi au fost răsplătiţi cu această victorie fenomenală. La final jucătoarele au vărsat lacrimi de bucurie şi sunt sigur că încă nu realizează ce s-a întâmplat.