De la Juventus (1995-1998), nicio altă echipă nu mai jucase trei finale consecutive în niciuna din competiţiile europene.

Andaluzii au devenit echipa cu cele mai multe finale jucate în cupele europene în secolul XXI, cu cinci finale de Cupa UEFA/Europa League şi patru Supercupe ale Europei.

Sevilla nu a mai pierdut o finală din 1962! A fost o Cupă a Regelui, pierdută în faţa lui Real Madrid, pe Santiago Bernabeu. Ultimele şase - patru de UEFA/Europa League şi două de Cupa Regelui - le-a câştigat.

La fel ca în 2007, andaluzii se califică în două finale în acelaşi sezon - Cupa Regelui (cu Barcelona) şi Europa League (cu Liverpool). Atunci, le-a câştigat pe amândouă: cu Espanyol în UEFA şi cu Getafe în Cupa Regelui.

La Basel, pe 18 mai, Spania şi Anglia îşi vor juca nu doar trofeul Europa League, ci şi dreptul de a avea cinci echipe în următorul sezon al Champions League. Spania a fost prima ţară care a trimis cinci echipe în Liga Campionilor, chiar în acest sezon, după ce Sevilla a devenit prima câştigătoare a Europa League care primeşte automat un loc în UCL.