Durerile i-au recidivat italianului în urmă cu două zile, iar Gazzetta dello Sport scrie că e aproape sigur că Verratti nu va mai prinde lotul pentru Europene.

Tot astăzi, mijlocaşul lui Arsenal, Alex Oxlade-Chamberlain, a fost anunţat ca indisponibil pentru turneul final din Franţa. Anunţul a fost făcut de antrenorul ”tunarilor”, Arsene Wenger. ”Nu mai e nicio şansă. Am vorbit cu Alex şi cu staff-ul medical şi mi-au zis că va reveni doar în iulie. Era deja absent de ceva vreme”, a spus tehnicianul francez.

Cei doi se adaugă unei liste tot mai lungi de absenţi cu nume la turneul final din Franţa. Printre jucătorii care vor rata Euro 2016 se mai numără Benzema, Draxler sau Coentrao, printre alţii.

Zece jucători cu nume care vor rata Euro

1. Marco Verratti (Italia)

Mijlocaşul lui PSG spera să-şi revină din ruptura musculară la inghinali în timp util, dar starea sa s-a înrăutăţit în această săptămână. În plus, între staff-urile medicale ale lui PSG şi naţionalei Italiei există disensiuni cu privire la tratamentul de urmat.

2. Alex Oxlade-Chamberlain (Anglia)

Mijlocaşul lui Arsenal va fi indisponibil pentru o perioadă între 6 şi 8 săptămâni, din cauza unei accidentări la genunchi. Oxlade-Chamberlain va reveni pe teren abia în luna iulie, astfel că Europenele le va urmări din faţa televizorului.

3. Claudio Marchisio (Italia)

Fotbalistul echipei Juventus Torino, Claudio Marchisio, a suferit o ruptură de ligament încrucişat anterior la genunchiul stâng şi a fost operat, după meciul cu Palermo, din luna aprilie.

4. Julian Draxler (Germania)

Jucătorul lui Wolfsburg s-a accidentat în meciul cu Real Madrid, din returul sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, de pe Santiago Bernabeu, suferind o ruptură musculară la coapsă. Mijlocaşul de 20 de ani are şanse minime să se recupereze până la startul Euro 2016.

5. Fabio Coentrao (Portugalia)

Fundaşul lui Real Madrid, împrumutat la AS Monaco s-a accidentat la începutul lunii aprilie, suferind tot o ruptură musculară la coapsa dreaptă. Portughezul are şanse nule să se recupereze în timp util pentru turneul final.

6. Jack Butland (Anglia)

Goalkeeper-ul lui Stoke City, una din revelaţiile fotbalului englez în ultimele două sezoane, s-a accidentat la gleznă şi a anunţat deja că nu va putea fi prezent la Euro. Butland, în vârstă de 23 de ani, era văzut de mulţi ca titular în faţa lui Joe Hart, numărul 1 până acum în poarta Angliei.

Butland s-a accidentat într-un meci amical cu Germania, în luna martie, când şi-a fracturat glezna.

7. Danny (Portugalia)

Fotbalistul lui Zenit are o accidentare gravă la genunchi, suferită în luna aprilie şi a fost deja anunţat ca indisponibil pentru Euro 2016. Portugalia, cu doi jucători titulari ”scoşi din uz”, este printre cele mai afectate înaintea turneului final.

8. Mamadou Sakho (Franţa)

Fundaşul lui Liverpool va rata Euro nu din cauza unei accidentări, ci din pricina suspendării primite după ce a fost depistat pozitiv la un test antidoping. Sakho e suspendat pentru 30 de zile atât de UEFA, cât şi de FIFA, dar scandalul mediatic a făcut Federaţia Franceză să renunţe la fundaş definitiv pentru acest turneu final.

9. Karim Benzema (Franţa)

Benzema, unul dintre cei mai în formă atacanţi din Europa, finalist cu Real Madrid în UEFA Champions League, va rata Euro din cauza unei suspendări primite din partea Federaţiei Franceze, în urma implicării sale în scandalul de şantaj sexual asupra lui Mathieu Valbuena. Anunţul oficial al neincluderii sale în lotul pentru Euro a fost făcut luna trecută.

10. Kurt Zouma (Franţa)

Franţa ar putea fi ţara cu cele mai multe absenţe neprevăzute la turneul final pe care-l găzduieşte. Fundaşul lui Chelsea a suferit o ruptură a ligamentelor genunchiului în luna februarie şi, de atunci, urmează un tratament de recuperare anevoios. Va lipsi, aşadar, şi el de la Euro 2016.