Un singur jucător de la campioana Premier League, Leicester, a prins lotul: atacantul Jamie Vardy. În schimb, mijlocaşul Danny Drinkwater a fost lăsat acasă.

Au mai ratat lotul Fabian Delph - din cauza unei pubalgii, respectiv Andros Townsend, extrema lui Newcastle fiind omis din raţiuni tactice de Hodgson. În schimb, au primit şansa de a reprezenta naţionala Albionului la Euro atacanţii Daniel Sturridge (Liverpool), respectiv Marcus Rashford (Manchester United).

Sturridge jucase doar 58 de minute pentru naţională în ultimii doi ani, din cauza accidentărilor. Marea surpriză e totuşi includerea lui Rashford în lotul final. Puştiul de 18 ani juca acum câteva luni la echipa U18 a lui Manchester United. De atunci, a debutat la prima echipă cu gol, a debutat în Europa League cu gol şi a debutat la naţionala Angliei cu gol. Mai mult, de fiecare dată, golurile de ”debut” au venit la primul şut pe poartă.

Cu doar câteva zile în urmă, atacantul de 18 ani a semnat un nou contract cu ”diavolii roşii”, urmând a primi un salariu de 20.000 de lire pe săptămână (26.000 de euro), de 40 de ori mai mult ca înainte de semnarea noului angajament.

Anglia va debuta la Euro pe 11 iunie, într-un meci cu Rusia, pe Stade Velodrome.

Lotul convocat de Anglia pentru Euro 2016:

Portari: Joe Hart (Manchester City), Tom Heaton (Burnley), Fraser Forster (Southampton).

Fundaşi: John Stones (Everton), Nathaniel Clyne (Liverpool), Chris Smalling (Manchester United), Ryan Bertrand (Southampton), Kyle Walker (Tottenham), Gary Cahill (Chelsea), Danny Rose (Tottenham).

Mijlocaşi: Adam Lallana (Liverpool), Dele Alli (Tottenham), Jordan Henderson (Liverpool), Raheem Sterling (Man City), Ross Barkley (Everton), Eric Dier (Tottenham), Jack Wilshere (Arsenal), James Milner (Liverpool).

Atacanţi: Jamie Vardy (Leicester City), Marcus Rashford (Man Utd), Wayne Rooney (Man Utd), Daniel Sturridge (Liverpool), Harry Kane (Tottenham).