Formaţia din Ştefan cel Mare nu a primit licenţa pentru Europa deoarece la dată limită, 31 mai 2015, clubul nu ieşise oficial din insolvenţă. Formaţia lui Andone nu a renunţat însă la ideea de a evolua în cupele europene, astfel că oficialii roş-albilor au înaintat un dosar sa la TAS. Răspunsul l-au primit azi: deşi optimismul era la cote destul de înalte în rândul "câinilor", TAS nu le-a dat dreptate.

"Sperăm şi noi să se rezolve. Nu vreau să mă entuziasmez foarte repede. Sunt semnale pozitive, dar până nu văd negru pe alb că vom avea acest drept de a participa într-o cupă europeană, o să fiu mai rezervat. Speranţe sunt. Aşteptăm data de 31 mai şi vom vedea ce se întâmplă atunci", a declarat Ionel Dănciulescu zilele trecute la Digi Sport.

Ieşită din insolvenţă în toamna lui 2015, clubul din Ştefan cel Mare a sperat întâi să găsească înţelegere pe plan intern, astfel încât în sezonul viitor să poată evolua în cupele europene. Răspunsul nu a fost unul favorabil, astfel că a contestat, la Comisia de apel pentru acordarea licenţei cluburilor, hotărârea instanţei de fond.

Aceasta a menţinut hotărârea instanţei de fond de refuzare a acordării licenţei UEFA şi singura cale de atac a "câinilor" a rămas Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Decizia de azi a Tribunalului de Arbitraj sportiv este irevocabilă.

Astra şi Steaua vor reprezenta România în preliminariile Ligii Campionilor, în timp ce Viitorul, Pandurii şi CSMS Iaşi sunt echipele care vor reprezenta România în rundele preliminare ale Europa League.

Republica Moldova va fi reprezentată în preliminariile Ligii Campionilor de Sheriff Tiraspol, iar în calificările Ligii Europa de Dacia, Zimbru şi Zaria.