În ultimele opt semifinale ale UEFA Champions League care au început cu 1-0 în meciul tur, doar o dată s-a întâmplat ca echipa învinsă să remonteze la partida retur. Din 1986 încoace, doar Chelsea a învins în tur cu 1-0 în semifinale, dar a pierdut calificarea în finală la retur, după loviturile de departajare, cu Liverpool, în 2007.

De când există actualul sistem, de 29 de ori s-a întâmplat ca în meciurile eliminatorii din UCL o echipă să câştige meciul tur cu 1-0. De 20 de ori, aceasta a mers mai departe şi după retur.

Atletico s-a calificat de 6 ori din nouă ocazii după 1-0 în tur în competiţiile europene jucate.

Bayern a reuşit, însă, să întoarcă de 5 ori, din şapte încercări, la retur, o înfrângere cu 0-1 în tur, în deplasare, în cupele europene. A eşuat doar cu AC Milan, în 1990, şi cu Real Madrid, în 2014.

Pe de altă parte, din ultimele 14 duble eliminatorii în care echipele spaniole au învins echipele germane cu 1-0 în tur, a existat o singură „remontada” a nemţilor: Bayern cu Real Madrid, în sezonul 2006/2007 al UCL.

Ultimele trei echipe spaniole care au câştigat acasă cu 1-0 în faţa unui adversar german, nu doar că au reuşit calificarea mai departe, dar au câştigat şi meciul retur! Ultimul exemplu: Real Madrid cu Bayern, în urmă cu două sezoane. După 1-0 pe Santiago Bernabeu, galacticii au câştigat cu 4-0 la retur, la Munchen.

Programul semifinalelor UEFA Champions League:

Marţi, 3 mai, 21:45:
Bayern Munchen - Atletico Madrid

Miercuri, 4 mai, 21:45:
Real Madrid - Manchester City

Câştigătoarea semifinalei 1 (Man. City - Real Madrid) va fi considerată gazdă în finala care se va disputa la Milano.

Meciurile din penultimul act se vor disputa pe 26/27 aprilie şi 3/4 mai şi vor fi transmise în direct la Pro TV.

Finala UEFA Champions League va avea loc pe 28 mai, pe San Siro din Milano.