Jordi Alba (97) şi Neymar (120+2) au semnat golurile unui ultim act extrem de spectaculos pe Vicente Calderon. 

Barcelona a tremurat serios. După o primă ocazie a meciului, semnată de Suarez (8), andaluzii au avut antidotul pentru jocul echipei lui Luis Enrique şi au ameninţat prin Coke (17). A şutat şi Daniel Alves pe lângă poarta lui Rico (30), înainte ca Barcelona să rămână în inferioritate numerică, pentru un fault comis de Mascherano în postura de ultim apărător, sancţionat direct cu cartonaşul roşu (36).

Ter Stegen a scos în corner un şut din lovitură liberă trimis de Banega (38), dar repriza s-a încheiat cu o ocazie a campioanei Spaniei, pentru care Pique a trimis cu capul alături de poartă.

În partea secundă, Sevilla şi-a trecut în cont şi o bară, la un nou şut al lui Banega, deviat uşor de Pique (50), apoi a venit accidentarea lui Suarez, care a trebuit să fie înlocuit (57). Apărarea Barcelonei a respins atac după atac, iar andaluzii au mai ameninţat prin Krychowyak (65). Sevilla a cerut şi un penalty, la o cădere a lui Iborra în careu, în urma unei intervenţii a lui Daniel Alves (84). În minutele suplimentare, înainte să se intre în reprizele de prelungiri, s-a restabilit egalitatea numerică pe teren, în urma eliminării lui Banega,după un fault la Neymar, tot din postura de ultim apărător (90+2).

Barcelona a dat prima lovitură în al 7-lea minut al primei reprize de prelungiri, prin Jordi Alba, care a finalizat ideal o pasă lungă trimisă de Messi, care nu mai oferise niciodată în carieră un assist într-o finală de Cupa Spaniei. Tot formaţia blaugrana a rămas în atac, iar Pique a trimis o nouă lovitură de cap alături de poartă (104), înainte ca Rico să aibă o dublă intervenţie salvatoare, la şutul de la distanţă al lui Daniel Alves şi la reluarea din apropiere a lui Busquets.

În a doua repriză suplimentară, Neymar a reluat cu capul o centrare a lui Iniesta, de pe stânga, blocată de goalkeeper-ul câştigătoarei Europa League (118). Carrico a fost al doilea eliminat al Sevillei(120+1), înainte ca Neymar să închidă tabela la 2-0, din pasa genială a aceluiaşi Messi (120+2).

Aceasta e a 28-a Copa del Rey câştigată de Barcelona (record în Spania, cu 5 mai multe decât Bilbao) şi al 7-lea trofeu în cele două sezoane petrecute sub comanda antrenorului Luis Enrique.