Flavius, cum stă treaba la Zimbrul? De când ai ajuns acolo? 
De nouă zile, mai erau doar două etape, una s-a jucat deja. Echipa e pe locul 3, va evolua în Europa League, m-a tentat acest lucru, că pot antrena o formaţie de cupe europene. Am prins acest final de campionat ca să îmi fac o părere despre lot, despre jucători, sunt câţiva foarte talentaţi, care joacă şi în naţionala Moldovei, alţi doi care evoluează în naţionala Insulelor Capului Verde, colegi cu Varela. Lotul e bun, dar vor pleca foarte mulţi în această pauză competiţională.

Înseamnă că ai nevoie de transferuri... 
Sigur, vom aduce jucători noi, mai întâi să văd exact de ce am nevoie şi apoi clar vom transfera.

Iei şi de la Dinamo? 
E greu să transferi de la Dinamo. Nu prea poţi să dai salarii mai mari decât acolo şi nu văd să vină cineva cam pe aceeaşi bani.

Condiţiile de pregătire cum sunt la Zimbrul? 
Comparabile cu ce e la Dinamo, o bază bună de pregătire, care se află lângă stadion, cantonament, terenuri de antrenament, trei mese pe zi pentru jucători, centru de copii şi juniori. Mi-a plăcut ce am găsit aici.

Ai ceva români pe lângă tine? 
Deocamdată doar în staff-ul administrativ, directorul de marketing, Mihai Stan. Dar vor fi probabil şi în cel tehnic, va veni sigur ca secund Alin Chiţa.

Ce obiectiv ai pentru sezonul următor? 
Ne vom bate acolo, sus, deşi avem două rivale importante, cu bugete mult mai mari decât al nostru, Şerif Tiraspol şi Dacia Chişinău. Şi vrem să facem surprize în Europa League.

De Dinamo ce zici? Ai văzut finala Cupei? 
Am văzut şi nu mă aşteptam să mai piardă după ce au condus cu 2-0, dar ăsta-i fotbalul. 

E un sezon ratat pentru Dinamo? 
Nu pot să spun asta, au avut evoluţii bune şi în campionat, şi în Cupa României.

Cum ţi s-a părut atmosfera la finală?
Senzaţională! Sen-za-ţi-o-na-lă! Cred că Dinamo are cea mai frumoasă galerie din România. Au cântat tot timpul, a fost într-adevăr, emoţionant.

De tragedia cu Ekeng ce zici?
Ce să mai spui? Nu prea sunt multe de comentat. E groaznic când se întâmplă aşa ceva. Am văzut acum că unii şi alţii spun despre medicul lui Dinamo, Liviu Bătineanu, tot felul de chestii. Pot să afirm că, atât timp cât am fost la Dinamo, nu a avut nimeni ce să-i reproşeze, toată lumea a fost extrem de mulţumită, şi eu, şi jucătorii, chiar şi familiile jucătorilor. E un medic foarte, foarte bun.

Finala Europa League ai văzut-o?
Da. Numai când ai un moral de excepţie poţi întoarce astfel de meciuri, cum au făcut-o cei de la Sevilla. Au o echipă de moral, o echipă valoroasă, experimentată, au meritat să câştige.