Calificată pentru prima oară în carieră pe tabloul principal al unui turneu de categorie Mandatory, după ce a venit din calificări, sportiva de 21 de ani face turneul carierei. Ieri, Ţig, locul 134 WTA, a reuşit şapte break-uri în confruntarea cu Daria Kasatkina, din Rusia (scor 6-3, 4-6, 6-2).

Disputa din ziua de Paşte a fost o adevărată "injecţie cu moral" pentru Patricia, care astăzi a dominat-o total pe Sloane Stephens, fostă semifinalistă la Australian Open şi numărul 21 mondial. Fără a fi o specialistă pe zgură (optimi de finală în 2012, 2013, 2014 şi 2015), jucătoarea din SUA a fost depăşită la toate capitolele de româncă. Reprezentanta noastră a condus de pe linia de fund disputa, reuşind schimbări de direcţie foarte bune, într-o partidă care a durat doar o oră şi 17 minute.

În optimile de finală ale turneului de la Madrid, Ţig va da piept cu învingătoarea partidei Madison Keys - Barbora Strycova. Cehoaica, numărul 33 mondial, pare uşor favorită în disputa cu sportiva din State, chiar dacă aceasta din urmă e mai bine clasată (locul 25). Totuşi, Keys nu se simte excelent pe zgură, lucru care ar putea conta decisiv.

Alte trei românce au învins duminică în primul tur la Madrid: Simona Halep, a şasea favorită, a dispus de japoneza Misaki Doi, cu 6-0, 6-3, şi o va înfrunta pe Karin Knapp (Italia), Irina Begu a trecut de Bouchard şi o va întâlni luni seară pe Muguruza, iar Sorana Cîrstea a dispus cu 6-4, 6-3 de sârboaica Jelena Jankovic, urmând să joace cu Danka Kovinic (Muntenegru). Monica Niculescu a fost întrecută de americanca Louisa Chirico în două seturi, cu 5-7, 1-6.