Ioan Hora a deschis scorul pentru gorjeni în minutul 60, iar pentru roş-albaştri a egalat Gabriel Enache, 6 minute mai târziu, cu primul său gol în Liga 1 în tricoul Stelei.

Egalul Stelei a trimis titlul la Astra încă din această etapă şi fără ca giurgiuvenii să joace în actuala rundă.

Acesta este primul trofeu din cariera de antrenor a lui Marius Şumudică, cel care a câştigat ca jucător titlul (1999) şi două Cupe ale României (1998, 2002), toate 3 în tricoul Rapidului.

"Nu am trăit astfel de momente, e pentru prima oară în viaţă şi e ceva extraordinar. E meritul jucătorilor, un moment ce trebuie trăit şi sărbătorit. A fost un an greu, în care am format un grup puternic, o forţă a grupului nemaiîntâlnită. Campioana acestei ediţii nu poate fi pusă la îndoială. Am câştigat şi sezonul regulat, ni s-au înjumătăţit punctele şi nimeni nu poate ştirbi din meritele acestor băieţi", a declarat Marius Şumudică, după finalul meciului dintre Steaua şi Pandurii, remiza care a trimis titlul la Giurgiu şi din punct de vedere matematic.

"Nu vreau să comentez prestaţiile echipelor, dar Astra a jucat cel mai frumos fotbal. Nu e meritul meu, e al băieţilor, în primul rând. Într-un colţişor de pagină va fi scris şi numele meu, eu sunt o parte infimă, faţă de cei 25 de jucători pe care i-am antrenat. Bravo lor şi le mulţumesc din suflet!", a adăugat antrenorul Astrei.

Astra - Dinamo, din etapa a 9-a a play-off-ului, se joacă luni, 2 mai, de la ora 20:30.