Suporterii Barcelonei nu vor avea acces pe stadion cu steagurile pro independenţa Cataluniei, celebrele esteladas. Partida dintre Barcelona şi Sevilla se va disputa duminică, de la ora 22:30.

Guvernul din Comunidad de Madrid a decis să interzică drapelul pro independenţă al catalanilor pe Vicente Calderon,la finala de duminică, iar Poliţia a fost nevoită să comunice acest lucru campioanei Spaniei.

Clubul FC Barcelona a reacţionat după această decizie luată de autorităţile madrilene. Catalanii consideră că această măsură este una abuzivă şi care îngrădeşte dreptul la libera exprimare.

„FC Barcelona doreşte să îşi exprime dezacordul cu această decizie de interzicere a steagurilor pro independenţa Cataluniei la finala Cupei Regelui. Clubul nostru consideră că această hotărâre este un atac asupra dreptului la liberă exprimare. FC Barcelona a apărat şi va continua să apere libertatea de exprimare a membrilor şi fanilor săi care au demonstrat mereu un nivel înalt de civilizaţie şi respect. Cerem celor responsabili să asigure un climat potrivit pentru disputarea finalei Cupei Regelui şi să nu creeze disconfort celor implicaţi în această partidă”, se arată în comunicatul celor de la FC Barcelona.