Golurile au fost marcate de Wayne Rooney (min.43), Marcus Rashford (min.74) şi Ashley Young (min.87) pentru învingători, respectiv Chris Smalling (min.90+3 autogol).

În urma acestui succes, Manchester United încheie sezonul pe poziţia a cincea în Premier League, care nu îi asigură însă participarea la viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, cea mai titrată echipă din fotbalul englez urmând să evolueze în cea de-a doua competiţie continentală, Europa League.

Partida ar fi trebuit iniţial să dispute duminică, însă a fost amânată după descoperirea unui pachet suspect la stadionul din Manchester. Ulterior s-a stabilit că era vorba despre o bombă falsă, destinată unui exerciţiu de securitate şi uitată într-una din toaletele de pe Old Trafford.

Titlul de campioană a Angliei a fost cucerit în acest sezon de Leicester City, care a acumulat 81 de puncte în clasamentul final, fiind urmată de Arsenal Londra cu 71 pct,Tottenham Hotspur - 70 pct, Manchester City - 66 pct, Manchester United - 66 pct,Southampton - 63 pct, West Ham United - 62 pct, FC Liverpool - 60 pct etc.