Astfel, experimentatul Ivan Emilianov a devenit învingătorul concursului la aruncarea greutăţii, stabilind un nou record naţional la această probă – 20,80m.

Această performanţă este o reconfirmare a baremului pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro şi a fost realizată în linia condiţiilor stabilite de FAM pentru atleţii olimpici, anume, de a obţine sau confirma rezultate la competiţii internaţionale.

La acelaşi concurs, fiica lui I. Emilianov, Alexandra (campioană mondială la categoria juniori, 2015, Cali/Columbia) a învins la aruncarea discului cu rezultatul de 54,04m. Şi acesta este un record naţional, de data aceasta la categoria juniori până la 17 ani. Performanţa o califică pe Alexandra pentru Primul Campionat European între juniori, care se va desfăşura în luna iulie la Tbilisi.

Un alt atlet medaliat cu aur la Oneşti este Ştefan Mura, care a participat în concursul de aruncarea discului. Ştefan a aruncat discul de 1,75kg la marca 56,99m, iar discul de 2kg la distanţa de 52,72m.