“Nici nu îmi vine să cred, aud tot felul de lucruri, ultimul depistat pozitiv este Mitrea, de la kaiac-canoe. Şi tot cu meldonium. Este incredibil. Silviu Dumitrescu şi Mitrea sunt anunţaţi oficial ca dopaţi. Şi pe Mitrea voiau cei de la federaţia de kaiac-canoe să îl ducă duminică, acum, la un concurs de calificare la Jocurile Olimpice. Am ajuns de nici nu mai vreau să mă gândesc la Rio.”, a afirmat Elisabeta Lipă.

Ionuţ Mitrea, care concurează la kaiac simplu, este al patrulea sportiv român depistat dopat în ultimele zile după canoistul Liviu Dumitrescu şi atleţii Mihai Donisan şi Claudia Ştef. Dacă în cazurile atleţilor este vorba de test pozitiv la meldonium, Liviu Dumitrescu a fost găsit pozitiv la hormoni de creştere.

Donisan şi Ştef erau calificaţi încă de anul trecut la JO 2016, Mihai Donisan (înălţime) obţinând baremul la Naţionalele de la Piteşti din 6 iunie, cu performanţa de 2,29 m, în timp ce Claudia Ştef şi-a îndeplinit baremul în proba de 20 km marş (1:34:31) la Cupa Europei de la Murcia (Spania), pe 17 mai 2015.

Liviu Dumitrescu, multiplu campion mondial şi european alături de Victor Mihalachi în barca de canoe dublu, va rata participarea la regata preolimpică de la Duisburg, programată în perioada 21-22 mai.

România are acum 68 de sportivi calificaţi la JO 2016 (5-21 august), după ce i-a pierdut pe Donisan şi Ştef.