Cu o lună înainte de startul turneului final din Franţa, naţionala se vede într-un moment de cumpănă. Conform Gazetei, FRF a decis să renunţe la tot staff-ul medical al tricolorilor. Neînţelegerile au plecat de la bani, însă oficialii Federaţiei vorbesc şi despre o lipsă de profesionalism a foştilor angajaţi.

COMISIA MEDICALĂ FRF
1. Preşedinte: As.univ. Dr. Ion Bogdan CODOREAN - Medic primar OrtopedieTraumatologie
2. Vicepreşedinte: Medic EN - Dr. Pompiliu POPESCU - Medic primar
3. Vicepreşedinte: Şef DM - Dr. Mihai MEIU - Medic specialist Medicină Sportivă
4. Membru: Dr. Liviu CHIRIAC - Medic primar Cardiologie
5. Membru: Dr. Sebastian DIACONESCU - Medic primar Recuperare Medicală
6. Membru: Dr. Şerban DAMIAN - Nutriţionist Sportiv
7. Membru: Dr. Olivia TIMNEA - Medic primar Medicină Sportivă
8. Membru: Dr. Flavian ARĂMITU (FCSB) - Medic specialist
9. Secretar: Dr. Adrian NICA - Medic specialist Medicină Sportivă

"Ni s-au redus contractele de calificare. Ne-au pus să semnăm unele noi chiar acum, ca să ni se diminueze sumele", a spus unul dintre cei din staff pentru sursa citată, explicând ruptura dintre părţi.

Varianta FRF este însă alta. Surse federale susţin că sumele şi primele au fost plătite până la ultimul cent şi invocă o lipsă de profesionalism din partea lui Pompiliu Popescu&Co.

"Lucrurile nu se întâmplau aşa cum trebuiau să se întâmple într-un staff profesionist. Sunt multe de spus, de la medicamente şi până la nutriţie. Ne-am asigurat că sunt plătiţi până la ultimul ban tocmai ca să nu fie probleme. De pildă, Pompiliu Popescu a încasat 90.000 de euro pentru calificare", a spus un oficial al Federaţiei.

Din informaţiile Digi Sport, ruptura a survenit încă din momentul în care s-au negociat primele de calificare. A fost o diferenţă între ce solicita staff-ul tehnic şi medical, însă se părea că se va ajunge la un compromis. La începutul acestei săptămâni a avut loc o nouă discuţie între Pompiliu Popescu şi Burleanu. Preşedintele FRF îi promisese medicului că va vira banii până ieri, însă în cele din urmă a luat decizia să îi concedieze pe toţi.

Problemele legate de primele de calificare au generat discuţii aprinse în ultimele luni. Personalul auxiliar din staff-ul lui Anghel Iordănescu era nemulţumit de faptul că şefii FRF au întârziat plata primelor de calificare la Euro 2016, în condiţiile în care conturile jucătorilor au fost deja încărcate. Iordănescu şi ci trei secunzi, Viorel Moldovan, Daniel Isăilă şi Ionuţ Badea se aflau în aceeaşi situaţie, însă lucrurile cu ei par să se fi reglat între timp.

"Sunt de 24 de ani la naţională, dar n-am avut niciodată salariu. Am primit doar diurnă şi prime, însă dragostea a fost mare la echipa naţională. Am încasat prime pentru obiectiv, jumătate din cât luau jucătorii", explica în urmă cu un an Pompiliu Popescu pentru Libertatea.

184.000 de euro au primit Dragoş Grigore şi Vlad Chiricheş, fotbaliştii care au evoluat cel mai mult în preliminarii.