Deşi în această săptămână s-au jucat şi sferturile Ligii, cei mai mulţi aşteptau confruntarea dintre nemţi şi englezi în a doua competiţie ca valoare din lume. Nu doar ca urmare a faptului că ambele combatante practică un fotbal extrem de spectaculos, ci şi pentru că partida însemna întoarcerea ca adversar a lui Klopp pe terenul pe care a scris istorie în perioada 2008-2015 (două titluri de campion şi o finală de Champions League.)

Pe hârtie, Dortmund pornea favorită, însă destui specialişti anticipau că diferenţa de valoare va fi compensată de secretele pe care tehnicianul "cormoranilor" încă le deţine despre fosta sa echipă.

În ciuda faptului că Dortmund a avut un start de meci foarte bun, spre finalul primei reprize Coutinho&Co au reuşit să se apropie de câteva ori periculos de poarta adversă. Englezii au reuşit chiar să deschidă scorul, prin Origi (36), acelaşi jucător fiind la un pas să ducă scorul la 2-0 în prelungirile primei părţi, după o fază în care nemţii au cerut întâi fault, apoi ofsaid.

Cu un moral superior, Liverpool a presat în debutul părţii secunde, reuşind să pună câteva minute presiune la poarta lui Weidenfeller, portar care a fost aproape de o accidentare urâtă în prima repriză, după un duel cu Lovren. Din fericire pentru fanii germanii, Dortmund s-a trezit din pumni la timp şi după golul lui Hummels (48) o singură echipă a existat pe teren.

Pe final Klopp a forţat cu Sturridge, însă Dortmund a reuşit să păstreze posesia (60%). S-a terminat 1-1, după un meci extrem de frumos, cu multe faze de poartă, astfel că returul de pe Anfield se anunţă unul de pomină.