În baza deciziei Consiliului Raional Orhei, adoptate în cadrul şedinţei extraordinare la finele săptămânii trecute, Complexul Sportiv Raional va fi scos la licitaţie.

Construcţia este estimată la 47 de milioane de lei, sumă pe care viitorul proprietar va trebui să o achite pe parcursul următorilor doi ani.
Chestiunea privind deetatizarea complexului sportiv a fost inclusă pe ordinea de zi în baza demersului parvenit la Consiliul Raional din partea conducerii clubului sportiv Milsami. În demers se solicită permisiunea de a scoate la vânzare complexul sportiv raional, care astăzi se află în proprietatea organelor administraţiei publice locale.

Conducerea Clubului „Milsami” a menţionat că intenţionează să efectueze un complex de lucrări necesare pentru ca acest teren de fotbal să obţină categoria superioară, în conformitate cu parametrii de clasificare a UEFA. Acest fapt, în opinia solicitanţilor, va permite desfăşurarea la Orhei a competiţiilor de nivel internaţional: UEFA se ocupă de organizarea tuturor competiţiilor europene ale cluburilor şi naţionalelor, precum şi distribuie între cluburile şi asociaţiile naţionale veniturile obţinute din publicitate şi transmisiuni.

Merită de remarcat că unii experţi consideră că în cazul trecerii complexului în proprietatea clubului pot apărea conflicte de interese, pentru că preşedintele clubului şi primarul oraşului este una şi aceeaşi persoană.