Într-un comunicat transmis AFP, UEFA indică faptul că ''a primit astăzi vizita Poliţiei federale elveţiene care acţionează în baza unui mandat, solicitând să vadă contractele dintre UEFA şi Cross Trading/Teleamazonas''.

"Bineînţeles, UEFA a oferit Poliţiei federale toate documentele aflate în posesia sa şi va coopera pe deplin", precizează UEFA.

Forul continental apare în scandalul Panama Papers şi legat de contracte de publicitate semnate de actualul preşedinte al FIFA, Giani Infantino, fost secretar general al UEFA.

Elveţianul ar fi încheiat contracte de publicitate în 2006 şi 2007 cu firma unui controversat om de afaceri Hugo Mariano Jinkis, care este cercetat de US Court în cazul de corupţie al FIFA. La vremea respectivă, Infantino era directorul departamentului "Legal" din cadrul UEFA şi colabora deja excelent cu Platini.

Ambele contracte au fost intermediate de o firmă off-shore din Panama, aparţinându-i lui Jinkis. "Toate contractele ar fi trebuit să fie examinate de divizia noastră de "Legal" înainte de a fi semnate", a fost poziţia UEFA, care lasă de înţeles că e puţin probabil ca experţii de la acel moment să nu ştie cu cine şi cum se semnează respectivele contracte. Poziţia oficială a FIFA, în schimb, are în vedere un singur fapt: nu s-a comis nicio ilegalitate.