Discuţia privind care a fost cel mai scump transfer din lume - Ronaldo sau Bale - ar putea fi istorie, în condiţiile în care campioana Franţei pare dispusă să plătească aproape dublul sumei celei mai mari mutări din lume pentru achiziţionarea lui Neymar. Francezii vor să îl înlocuiască pe Ibra (care şi-a anunţat deja plecarea) cu un fotbalist cel puţin la fel de bun şi care să le asigure viitorul pe termen lung.

Iniţial s-a vorbit despre Messi, însă ultimele veşti venite dinspre Paris indică faptul că board-ul lui PSG va achita în vară clauza de reziliere a brazilianului: 193 de milioane de euro.

L'Equipe a realizat în acest sens şi un interviu cu agentul jucătorului, Wagner Ribeiro, acesta recunoscând faptul că starul sud-american ar fi încântat să trăiască în Paris.

"Contractul cu Barcelona poate fi terminat în orice moment. Trebuie să fie plătite 193 de milioane de euro. Nu văd să fie o problemă aşa de mare pentru PSG, dacă îl vrea cu adevărat pe Neymar", a explicat impresarul lui Neymar.

Deşi suma pare desprinsă de realitate, sursa citată notează că PSG şi-a făcut bine temele şi îşi va amortiza în timp record transferul. Dincolo de valoarea incontestabilă a lui Neymar (el poate în continuare să crească, abia împlinind 24 de ani), tricourile vândute, noile pieţe de desfacere care o să apară, dar şi sponsorizările vor justifica pe deplin cele aproape 200 de milioane de euro. Dacă transferul lui Ronaldo la Real s-a amortizat în aproximativ un an, probabil că în maximum doi ani PSG îşi va scoate investiţia în Neymar.

52 de goluri în 85 de partide a marcat Neymar pentru Barcelona. El are strânse deja mai multe reuşite decât avea Messi la vârsta sa (a punctat de 54 de ori pentru Santos şi de 46 de ori pentru naţionala Braziliei).