Chiar dacă Ferrari a ocupat primele două poziţii în ultima sesiune a antrenamentelor libere pe circuitul Sakhir, Mercedes şi-a revenit repede, iar în aceeaşi zi Hamilton şi Rosberg au terminat primii în calificări, despărţiţi de numai 77 de miimi de secundă.

Campionul mondial a obţinut al doilea pole consecutiv pe circuitul Sakhir şi al 51-lea din carieră. La capătul unui tur dus către perfecţiune, pilotul Mercedes AMG a reuşit să coboare sub recordul neoficial, stabilit în 2005 de către australianul Mark Webber. Hamilton a fost mai rapid cu 77 de miimi de secundă decât Nico Rosberg, într-o primă linie a grilei blocată de echipa germană.

Ferrari a recuperat, în mod vizibil, comparativ cu ritmul din antrenamente, dar Sebastian Vettel şi Kimi Raikkonen nu au putut urca mai sus de locurile 3 şi 4. Din linia a treia vor lua startul Daniel Ricciardo şi Valtteri Bottas. Stoffel Vandoorne - înlocuitorul lui Fernando Alonso la McLaren Honda pentru această cursă - s-a calificat în Q2 şi va pleca de pe locul 12, la două locuri în faţa coechipierului Jenson Button.

La fel ca şi în urmă cu două săptămâni, in Australia, calificările au fost afectate de un absenteism în masă, în ultimele minute din fiecare secvenţă. Duminică, reprezentanţii echipelor, Bernie Ecclestone şi Jean Todt, preşedintele FIA, se vor întâlni pentru a lua o decizie finală cu privire la schimbarea formatului din calificări.

Cursa din Marele Premiu de Formula 1 al Bahrainului se desfăşoară duminică, de la ora 18:00.