Villarreal a învins-o în prelungiri pe Liverpool pe teren propriu în prima manşă a semifinalelor Europa League. Prima ocazie importantă a partidei de pe El Madrigal a irosit-o Joe Allen, pentru "cormorani". La poarta cealaltă, Mignolet a fost pe fază la şutul lui Pina (21). Până la pauză, Soldado s-a aflat şi el în poziţie excelentă de a marca (41).

La reluare, dos Santos a executat un corner în urma căruia golgheterul competiţiei, cu 6 goluri, Bakambu, a trimis în bară (47). Scorul la loviturile în transversală a devenit egal după execuţia lui Firmino (66). Pe final, balanţa se putea înclina pentru fiecare dintre cele două echipe, după două ocazii într-un minut. Mai întâi, Mignolet a fost providenţial în faţa congolezului Bakambu (87), apoi, la poarta cealaltă, Alberto Moreno a fost şi el periculos, pe contraatac (88). Villarreal a dat lovitura în al doilea minut de prelungiri - Adrian a marcat golul care a făcut diferenţa, din pasa lui Denis Suarez, iar Villarreal pleacă cu prima şansă la returul de pe Anfield Road, pe 5 mai.

Şahtiorul lui Mircea Lucescu a reuşit doar un egal pe teren propriu contra Sevillei, în turul semifinalelor Europa League. Stadionul din Lvov a amuţit în minutul 6. Câştigătoarea ultimelor două ediţii ale competiţiei a deschis scorul prin Vitolo, după ce l-a driblat pe Rakitskiy. Fundaşul central al gazdelor s-a revanşat peste 17 minute, cu o pasă excelentă pentru Marlos, care l-a învins pe David Soria. Până la pauză, Şahtior a preluat conducerea. Marlos a trecut la serviciu, iar Stepanenko a marcat.

Intrat în minutul 59, danezul Sevillei, Kron-Dehli, a suferit o accidentare groaznică peste 11 minute, după ce genunchiul i-a cedat. Andaluzii au obţinut un penalty cu 9 minute rămase, iar Gameiro a stabilit scorul final, 2- 2. Returul de pe Ramon Sanchez Pizjuan se va disputa joia viitoare.