La începutul sezonului, la marile case de pariuri din Vest un succes final al lui Leicester în Premier League era cotat cu 5000/1. Mai probabil era să fie găsit monstrul din Loch Ness (500 cotă), Regina Angliei să scoată un hit (cotă 3000) sau să se dovedească că Elvis Presley e încă în viaţă (2000).

În acest moment, cu trei etape rămase de disputat din Anglia, Leicester are nevoie de trei puncte pentru a deveni matematic campioană. O formalitate, consideră mulţi, chiar dacă disputele se anunţă grele. Nu mai puţin de 23 de pariuri sunt încă active pentru victoria "vulpilor", notează sursa citată, alte 24 fiind închise (oamenii acceptând în timpul sezonului o ofertă făcută de casa de pariuri la care au jucat. Contra unei sume de bani, ei au renunţat la pariul plasat, gândindu-se că echipa lui Ranieri nu va avea forţa să păstreze aceeaşi cadenţă până la final).

Cele 23 de pariuri în desfăşurare vor provoca o "gaură" de aproximativ 6 milioane de euro, doar la casele cu prestigiu, care au fost monitorizate. Suma creşte spre 11 milioane dacă se iau în calcul şi pariurile plasate pentru un loc pe podium al lui Leicester sau o calificare a acestora în Champions League (există câteva sute de astfel de pariuri).

În ultimele trei runde Leicester mai are de jucat cu Manchester Utd, Everton şi Chelsea.