Partida a fost una neaşteptat de anostă în condiţiile în care faţă în faţă se aflau două dintre cele mai ofensive formaţii din Europa. Ambii antrenori au părut că împrumută pentru 90 de minute strategia lui Simeone, tehnicianul lui Atletico, renumit pentru defensiva extrem de solidă creată în capitala Spaniei.

Cu o oră şi jumătate înainte de startul partidei, Real a primit o veste teribilă: Ronaldo nu va putea fi prezent pe teren în partida din Anglia. "Dacă ar fi fost o finală, aş fi jucat. Aşa, am decis împreună cu staff-ul medical că nu are rost să risc", i-a spus Ronaldo lui Hargreaves înainte de meci, semn că accidentarea nu e gravă şi sunt şanse mari să fie prezent la retur.

Ca atare, Zidane a forţat din primul minut cu Benzema - incomplet refăcut -, dar a modificat substanţial şi tactica. Obiectivul principal al francezului a fost ca echipa sa să nu primească gol, iar acest lucru se putea obţine doar în măsura în care reuşea să îl anihileze complet pe Aguero. Pepe şi Sergio Ramos au făcut o partidă mare, în prima repriză argentinianul fiind complet izolat (a atins mingea de numai 15 ori).

La pauză, Zizou s-a văzut nevoit să îl schimbe pe Benzema, dar paradoxal echipa a fost mai vie cu Jese. Chiar dacă "cetăţenii" au avut o posesie ceva mai bună, cu De Bruyne în rol de dirijor după accidentarea lui Silva, ocaziile mari au aparţinut oaspeţilor. Jese a nimerit doar bara în minutul 71, pentru ca 10 minute mai târziu Pepe să tragă extrem de slab din doar 3-4 metri, permiţându-i lui Hart să se remarce.

S-a terminat 0-0, iar calificarea se decide miercuri, 4 aprilie, pe Bernabeu. După cum s-a jucat azi Real are un mic avantaj pentru retur, însă cu siguranţă că multe vor depinde de recuperarea lui Ronaldo.

  • 4 şuturi pe poartă a avut City în ultimele 3 meciuri de Champions League jucate pe teren propriu
  • Pentru prima oară Real obţine 0-0 în turul unei semifinale de Liga Campionilor
  • Mulţi consideră că partida din Machester a fost una mult sub pretenţiile unei semifinale de Ligă

Deja vu pentru Zidane. Antrenorul Realului a păţit-o iar: i s-au descusut din nou pantalonii în timpul meciului şi a rămas din nou pe marginea şi apar tot mai glume pe seama sa.

După ce, în urmă cu două săptămâni, a trăit un astfel de moment stânjenitor în urma unei reacţii energice la o ratare a lui Benzema în returul cu Wolfsburg, acum nu a fost surprinsă exact clipa în care s-a produs ruptura, ci doar momentele de după.

A fost al doilea meci la rând în care se întâmplă, iar ibericii de la Football Espana au mers chiar mai departe şi au spus că momentele în care Zidane îşi rupe pantalonii tind să devină o tradiţie în Liga Campionilor. Au apărut şi alte glume, unii întrebându-se dacă pantalonii francezului sunt făcuţi din hârtie.

Dacă în returul cu Wolfsburg a fost de bun augur, Real câştigând cu 3-0 şi întorcând soarta calificării, după 0-2 în turul din Germania, de această dată mai trebuie să aşteptăm manşa secundă pentru un deznodământ. A fost 0-0 pe Etihad Stadium, iar totul se va decide la Madrid, peste o săptămână.

Zidane nu este primul antrenor al unui club de top care păţeşte acest lucru. În sezonul trecut, în sferturile de finală, s-a trezit şi Josep Guardiola cu pantalonii rupţi, la returul dintre Bayern Munchen şi FC Porto, câştigat de germani cu 6-1.