"Pot aduce ceva diferit în ring decât ultimii săi doi adversari şi să îl surprind, cum am făcut cu DeGale, care a crezut că voi fi o pradă uşoară. Orice îndoieli am avut înaintea meciului cu DeGale au dispărut atunci şi acum am încredere că pot câştiga în faţa unui campion mondial ... stilul său mi se potriveşte. Vom oferi fanilor un meci mare. El e cu siguranţă în formă şi foarte încrezător. Eu voi aduce un plus de experienţă, iar centura verde este în joc. Avem toate ingredientele să ţinem suporterii ridicaţi pe scaune pe 30 aprilie", a declarat Lucian Bute, fostul campion mondial IBF al categoriei, într-un interviu acordat site-ului Fight Hype.

Bute a precizat că se simte un boxer împlinit, după ce şi-a apărat titlul mondial de nouă ori, dar centura de campion mondial WBC ar fi un bonus pentru cariera sa.

"Deja mă simt împlinit, am fost campion mondial şi mi-am apărat titlul de nouă ori. Centura verde WBC ar fi un bonus extraordinar în acest moment al carierei. Înainte de a avea şansa la titlul IBF, eram pe drumul către centura WBC la supermijlocie, aşa că mă simt norocos şi binecuvântat să am această oportunitate. Îi mulţumesc campionului că a acceptat acest meci şi echipei mele", a spus Bute.

Pugilistul gălăţean a precizat că era deja în cantonament când i s-a oferit şansa acestui meci cu Badou Jack: "Am spus da pe loc. Eram deja în mare formă, deoarece mă antrenam din februarie şi sunt încrezător că voi fi pregătit pe 30 aprilie. Ultimele două cantonamente au fost fără accidentări şi m-am simţit în formă maximă în seara meciului, aşa că am urma acelaşi program, cu ajustări minore pentru strategia meciului cu Badou Jack".

Bute a mai spus că a fost lângă ring la ambele meciuri susţinute de Badou Jack în 2015, cel mai bun an din cariera pugilistului de 32 de ani: "De fiecare dată a avut o prestaţie excelentă şi a obţinut victorii meritate în faţa unor oponenţi de valoare. Nu a luat-o pe calea cea uşoară şi îl apreciez pentru decizia de a mă accepta drept challenger".

Fostul campion mondial consideră că o importanţă în meciul cu Jack va avea şi faptul că are gardă inversă. "Dacă Jack nu a mai întâlnit un boxer cu gardă inversă, ar putea fi în dezavantajul său. Dar cred că este un profesionist adevărat şi dacă a acceptat provocarea mă aştept să fie pregătit pentru stilul meu", a precizat Bute.

"Va fi al treilea meci pentru mine în 8 luni şi totul e pozitiv în jurul meu. Nu m-am mai simţit aşa de ani, iar o prestaţie bună pe 30 aprilie mă va aduce pe buzele tuturor drept cel mai bun supermijlocie al momentului. Acesta este obiectivul meu, nu numai acela de a câştiga centura WBC, dar şi de a reuşi o evoluţie bună pentru fanii mei, iar presa mă va considera unul dintre cei mai buni boxeri ai categoriei în activitate", a adăugat Bute.

Lucian Bute a recunoscut că îşi studiază adversarii pe video şi boxul în general.

Bute a mai spus că are o bogată experienţă, dar nu este peste măsură de încrezător:"Vin în acest meci ca un outsider, el este campionul şi trebuie să îl înving clar".

Lucian Bute, în vârstă de 36 ani, are în palmares de 32 de victorii (25 înainte de limită) şi 3 înfrângeri la profesionişti. De la pierderea titlului mondial IBF, în 2012, în faţa englezului Carl Froch, românul a câştigat doar două dintre cele patru meciuri disputate. El s-a înclinat în faţa canadianului Jean Pascal, în 2014, înainte de a fi învins la puncte de James DeGale, anul trecut în luna noiembrie.

Badou Jack (32 ani) a înregistrat, la rândul său, ca profesionist 20 de victorii, între care 12 prin KO, un egal şi o înfrângere. El a intrat în posesia titlului mondial WBC pe 24 aprilie 2015, după victoria la puncte, în unanimitate, înregistrată în faţa americanului Anthony Dirrell. Pugilistul, a cărui mamă este suedeză iar tatăl gambian, îşi va pune în joc pentru a doua oară centura cucerită anul trecut, după ce a apărat-o cu succes în faţa lui George Groves.

Gala care va avea loc la arena DC Armory din Washington va mai cuprinde, pe lângă duelul dintre Lucian Bute şi Badou Jack, şi confruntarea dintre britanicul James DeGale, actualul campion mondial IBF la supermijlocie, şi mexicanul Rogelio Medina. Învingătorii celor două lupte urmează să se înfrunte într-un meci pentru unificarea titlului mondial la această categorie, în cursul acestui an.

Lucian Bute va boxa, pe 30 aprilie, în DC Armory, la Washington, cu suedezul Badou Jack, deţinătorul centurii WBC la categoria supermijlocie.

Gala va fi transmisă integral pe Digi Sport 1, începând de la ora 05:00 (1 mai), urmând ca main-eventul - Bute - Badou Jack - să aibă loc după ora 06:30.