A fost luată în calcul inclusiv disputarea meciului pe stadionul Cluj Arena, dar în cele din urmă Federaţia Română de Tenis a luat decizia de a programa întâlnirea în aceeaşi sală care a găzduit şi ultimele meciuri ale echipei de Fed Cup a României.

Încă nu s-a ales suprafaţa de joc pe care se va disputa întâlnirea care contează pentru turul secund al Grupei I, Zona Europa-Africa.

În această sală, echipa de Fed Cup a României a câştigat în luna februarie confruntarea cu Cehia, iar în aprilie a pierdut cu Germania barajul de menţinere în Grupa 1 mondială.

Din echipa Spaniei care va juca la Cluj va face probabil parte şi Rafael Nadal, care are nevoie de jocuri în Cupa Davis pentru a fi eligibil pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Învingătoarea dintre România şi Spania va susţine un baraj pentru promovarea în Grupa Mondială a Cupei Davis.

Anunţul FRT

"Federaţia Română de Tenis anunţă că a fost stabilit oraşul care va găzdui întâlnirea de Cupa Davis by BNP Paribas dintre România şi Spania, din turul 2 al Grupei I, zona Euro/Africană, din 15-17 iulie 2016.

Astfel, după consultări cu componenţii echipei României şi cu căpitanul nejucător Andrei Pavel, s-a decis ca meciul să se joace în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Suprafaţa de joc va fi anunţată ulterior. Răzvan Itu, vicepreşedinte al Federaţiei Române de Tenis, a declarat, pentru site-ul FRT, că 'suntem bucuroşi că spectatorii de la Cluj vor putea vedea la lucru echipa de Cupa Davis a României într-un meci atât de important cu o echipă precum cea a Spaniei'", a anunţat Federaţia Română de Tenis.

Întâlnirea de Cupa Davis, România – Spania, contând pentru turul secund al Grupei I, Zona Europa-Africa, va fi în perioada 15-17 iulie.

Tot la Cluj - dar pe stadionul Cluj Arena - s-a desfăşurat şi meciul de fotbal dintre România şi Spania. Tricolorii au remizat, atunci, scor 0-0, cu deţinătoarea trofeului Campionatului European.