Fostul atacant al Gloriei Bistriţa, brazilianul Junior Moraes, a înscris golul care a declanşat fiesta în capitala Ucrainei. Dinamo Kiev a profitat de pasul greşit al lui Şahtior, care a remizat sâmbătă, la Odessa, 1-1 cu Cernomoreţ, şi s-a distanţat la şapte puncte de rivala din Doneţk, cu trei etape înainte de finalul sezonului.

Avansul îi este suficient însă lui Dinamo pentru a sărbători titlul încă de acum, deoarece trupa din Kiev are asigurate trei puncte în penultima etapă, când ar fi trebuit să înfrunte Metalurg Zaporojie. Gruparea din sud-estul Ucrainei s-a retras din campionat şi va pierde la "masa verde" toate partidele până la finalul stagiunii.

Dinamo Kiev are 15 titluri ale Ucrainei în palmares şi 28 în total, incluzându-le şi pe cele din fosta Uniune Sovietică. Şahtior a cucerit de nouă ori titlul, între 2002 şi 2014.Echipa lui Lucescu este calificată în acest sezon în semifinalele Europa League, unde va avea parte de o dublă de foc contra deţinătoarei trofeului, FC Sevilla.

Prima manşă va avea loc joi, pe arena din Lvov, gazda "minerilor" în acest sezon european, iar returul se va disputa pe 5 mai, în capitala Andaluziei. Între cele două manşe, granzii Ucrainei se vor duela în campionat, pe 1 mai, într-un meci care va conta doar pentru palmares.