Directorul Executiv al FMF, Leonid Oleinicenco, a declarat, pentru aceeaşi sursă, că procesul este planificat pentru trei luni, pentru ca terenul să fie pregătit pentru meciurile din toamnă ale naţionalei Moldovei.

Totodată, primele meciuri pe stadionul în proces de restabilire, clubul Zimbru le va putea disputa deja în luna mai, până atunci partidele din Divizia Naţională le va juca pe arena a doua (pe 25 mai este planificată şi finala Cupei Moldovei-Orange).

Specialiştii români, care au fost invitaţi pentru lucrările de reabilitare a gazonului, vor urmări şi vor menţine starea lui în viitorii trei ani. Toate cheltuielile sunt suportate de Federaţia de Fotbal a Moldovei.

Aceste lucrări sunt efectuate în urma recomandărilor primite de la oficialii UEFA şi FIFA, care au accentuat starea deplorabilă a terenului menţionat, precum şi imposibilitatea utilizării acestuia în starea lui actuală pentru viitoarele meciuri oficiale disputate, atât de cluburile de fotbal, cât şi de echipele naţionale ale ţării noastre.