"FC Barcelona îşi exprimă mulţumirile către Federaţia Braziliană de Fotbal şi către preşedintele Marco Polo del Nero pentru că au acceptat propunerea clubului ca Neymar să evolueze numai la Jocurile Olimpice de la Rio, între 3 şi 21 august şi să nu fie prezent la Copa America, în Statele Unite, în perioada 3-26 iunie", a arătat un comunicat al clubului de pe Camp Nou.

Dunga a încercat, luna trecută, când a călătorit special pentru asta la Barcelona, să negocieze cu şefii grupării blaugrana pentru a-l putea avea pe căpitanul său la echipa naţională la ambele competiţii, dar demersul său n-a avut succes.

Prioritatea Braziliei sunt Jocurile Olimpice, desfăşurate chiar la ea acasă, la Rio de Janeiro, dar Neymar declarase că vrea să participe la ambele competiţii. Cum Barcelona nu-l lasă, iar atacantul de 23 de ani nu a semnat încă prelungirea cu trupa blaugrana, presa spaniolă speculează o posibilă ruptură între cele două părţi în această vară.

46 de goluri în 70 de selecţii a adunat Neymar în tricoul Braziliei, pentru care a debutat în 2010.

Regulamentele FIFA constrâng cluburile să elibereze jucătorii pentru competiţiile internaţionale A (cum ar fi cazul competiţiei Copa America Centenario), dar nu şi pentru Jocurile Olimpice, care nu figurează în calendarul său.

Titlul olimpic este singurul care lipseşte echipei de fotbal a Braziliei, care a eşuat de trei ori în finală (1984, 1998, 2012).