Enache a deschis scorul în minutul 17 pentru Steaua, care a intrat la pauză cu avantaj, dar şi în inferioritate numerică, după eliminarea directă a lui Alexandru Bourceanu, pentru o intrare dură asupra lui Gnohere. După încheierea primei reprize, a fost trimis în tribună şi antrenorul Laurenţiu Reghecampf, care a protestat faţă de decizia arbitrului de a-i arăta lui Bourceanu direct cartonaşul roşu.

Ekeng a egalat prima dată pentru Dinamo în minutul 51, cu un şut de zile mari, din afara careului, prin care a catapultat mingea în plasa porţii lui Cojocaru, care a rămas fără reacţie. Imediat, Steaua l-a introdus pe teren pe Adi Popa, care la prima atingere de balon a avut o acţiune extraordinară. Şutul său a fost respins în faţă de portarul Cerniauaskas, iar Chipciu a marcat din apropiere (52).

Golul calificării dinamoviste a venit după o fază confuză, în care alb-roşiii au lovit şi bara, iar Cojocaru a respins şutul lui Gnohere. Balonul a ajuns la Ante Puljic, care nu a avut de făcut decât să o împingă în poartă.