Roberta Vinci a avansat în turul doi al turneului de la Stuttgart, după ce a trecut greu de Ekaterina Makarova, în urma unui meci care a durat mai bine de două ore. În primul set, a 6-a favorită s-a impus cu 7-3 în tie break. Actul secund a fost un război al nervilor, în care s-a câştigat mai mult pe serviciul adversarei.

Makarova s-a impus cu 6-4 după ce a reuşit patru break-uri în timp ce italianca doar trei. Vinci şi-a reglat serviciul în decisiv, nu a mai făcut niciun pas greşit şi a închis setul şi meciul cu 6-4. În turul al doilea o va întâlni pe câştigătoarea ediţiei din 2011, Julia Goerges.

Nemţoaica de 27 de ani, beneficiară a unui wildcard, a trecut de Alize Cornet în doar o oră şi 17 minute, cu 6-4, 6-0. A fost cea de-a cincea victorie pentru Julia Goerges, în tot atâtea partide directe între cele doua.

Altă jucătoare din Germania, Andrea Petkovic, a avansat şi ea în turul următor, după victoria în două seturi, 6-2, 6-4, în faţa Kristinei Mladenovic, din Franţa.

Unul dintre cele mai spectaculoase meciuri ale zilei s-a jucat între numărul 3 mondial, Angelique Kerber, şi compatrioata sa, Annika Beck. După ce se impusese în două seturi la unica întâlnire directă anterioară, anul acesta la Australian Open, Kerber a început rău duelul de la Stuttgart.

Annika Beck a reuşit nu mai puţin de trei break-uri în primul set, pe care l-a câştigat cu 6-4. Favorita partidei a revenit imediat, şi-a adjudecat actul secund la 3, iar în decisiv Angelique Kerber a făcut o adevărată demonstraţie de forţă. A câştigat cu 6-1 şi continuă drumul spre apărarea titlului cucerit la Stuttgart în 2015.

Cap de serie numărul 3, Garbine Muguruza nu a avut emoţii în meciul cu Timea Babos din Ungaria. Jucătoarea spaniolă a încheiat disputa cu 6-2, 6-2, după ceva mai mult de o ora de joc.