Liverpool a reuşit o nouă revenire de senzaţie, care a amintit de cea din finala Champions League din 2005, cu AC Milan, şi a reuşit să se califice în semifinalele Europa League. Elevii lui Jurgen Klopp au fost conduşi cu 2-0 la pauză, în returul cu Borussia Dortmund, de pe Anfield. Au înscris în debutul părţii secunde, însă nemţii au dat imediat replica şi conduceau cu 3-1. "Cormoranii" aveau nevoie de 3 goluri înscrise, fără a mai primi, pentru a se califica în penultimul act. Miracolul s-a produs, iar reuşita lui Lovren, din minutul 90+1 a dus-o pe Liverpool în semifinale, după 4-3 în returul cu Dortmund (5-4 la general).

Lumea fotbalului a rămas uimită de o nouă revenire de excepţie a lui Liverpool, care nu este la prima experienţă e acest gen. În finala Champions League din 2005, cu AC Milan, "cormoranii" erau conduşi la pauză cu 3-0. Antrenaţi la acea vreme de Rafa Benitez, "The reds" au fost protagoniştii unei reveniri de senzaţie. Liverpool a egalat la 3, pentru ca mai apoi să se impună la penalty-uri şi să câştige trofeul.

Cuvintele de laudă au curs azi în presa din Anglia, iar jurnaliştii britanici s-au întrecut în superlative la adresa lui Klopp & Co.

"Miracolul de pe Anfield", a titrat The Times, în timp ce Daily Star a scris că "eroii lui Klopp au câştigat thriller-ul". "All you need is LOV", au scris cei de la Metro, făcând un frumos joc de cuvinte între celebra melodie a Beatles-ilor şi numele lui Dejan Lovren, autorul golului calificării lui Liverpool.

"New Fab Four" a titrat şi Daily Mail, în timp ce "Istanbul II" (n.r. finala Champions League din 2005 s-a jucat la Istanbul) a fost titlul paginii din The Sun. "De necrezut" au scris cei de la Daily Telegraph, "Miracol" au titrat şi cei de la Daily Mirror, în timp ce Daily Express a folosit acelaşi joc de cuvinte cu Metro: "All you need is Lovren".

”Fotbalul e un sport de echipă, jucat 11 contra 11, la finalul căruia câştigă germanii”, spunea englezul Gary Lineker. Nu şi când joacă pe Anfield, ar putea adăuga cei de la Liverpool. În 15 meciuri contra echipelor germane pe teren propriu, ”cormoranii” au câştigat 12, remizând în trei, marcând 36 de goluri şi primind doar 4! Până aseară, când Borussia a înscris de trei ori, nemţii marcaseră un singur gol pe Anfield Road, în toată istoria competiţiilor europene!

Liverpool, care i-a administrat aseară prima înfrângere din anul calendaristic 2016 echipei lui Tuchel, a rămas singura echipă neînvinsă în actualul sezon al cupelor europene! Performanţă nemaipomenită, ţinând cont că nici granzii Real Madrid sauBayern nu au reuşit asta, precum nici echipa cu cea mai solidă defensivă din Europa,Atletico Madrid.

În zece meciuri disputate în actualul sezon al Europa League, Liverpool a câştigat de cinci ori şi a remizat în alte cinci, sub comanda lui Jurgen Klopp, care încă nu ştie ce înseamnă să pierzi cu echipa ”cormoranilor” în Europa.

Ultima oară când Liverpool a rămas neînvinsă în cupele europene a fost în sezonul 1983/1984, la finalul căruia trupa de pe Anfield avea să câştige Cupa Campionilor Europeni. În acel sezon, Liverpool o învingea în semifinalele competiţiei pe Dinamo, după 1-0 în Anglia şi 2-1 la Bucureşti, unde a marcat Orac pentru alb-roşii, iar Ian Rush a reuşit o ”dublă”. În finală, Liverpool a învins Roma la lovituri de departajare, cu 4-2, după 1-1 în timpul regulamentar.