La fel ca în precedentele trei întâlniri din acest sezon, Atletico a deschis scorul. Dacă până acum, de fiecare dată, Barcelona a învins cu 2-1, miercuri seară lucrurile s-au schimbat şi madrilenii s-au impus cu 2-0.

Prima repriză a fost dominată de oamenii lui Diego Simeone, care au ratat 3 ocazii în primele 10 minute, prin Gabi, Ferreira Carrasco şi Griezmann. Golul a venit conform cursului jocului. Griezmann a înscris după un assist superb al lui Saul.

Înainte de pauză, Neymar a şutat puternic, dar Oblak a fost la post. Debutul actului secund a adus două ocazii mari ale gazdelor, un şut al lui Carrasco prins de Ter Stegen şi o bară a lui Saul. A urmat încă un şut al lui Griezmann, după care catalanii au trecut la conducerea jocului, fără însă a avea mari ocazii de a egala.

Godin a blocat un şut al lui Alba, iar Suarez a trimis slab, după o minge oprită de Neymar. Filipe Luis a pornit apoi într-o cursă incredibilă terminată cu un henţ făcut în careu de Iniesta. Griezmann a transformat cu emoţii penalty-ul şi a dublat avantajul gazdelor.

Finalul a fost unul nebun: catalanii au cerut penalty la un henţ făcut în careu de Gabi, la un şut al lui Iniesta, dar Rizzoli a dictat lovitură liberă de la marginea careului, iar Messi a şutat peste poartă. Aceasta a fost ultima ocazie a meciului care a fost prelungit cu 6 minute şi Atletico a ajuns în semifinalele Champions League.

Aceasta a fost prima oară în 14 ocazii când Barcelona nu trece mai departe într-o dublă cu Atletico, în care a câştigat prima manşă. Mai mult, continuă şi blestemul câştigătoarei UEFA Champions League: nicio echipă nu a reuşit să câştige trofeul de două ori consecutiv, în noul format al competiţiei.