Marca, ziarul de casă al formaţiei de pe Santiago Bernabeu a făcut o listă cu 10 motive pentru care Real Madrid va reuşi "Remontada" şi va obţine calificarea în faţa lui Wolfsburg. Iată care sunt acestea:

1. Stadionul Santiago Bernabeu - E dificil pentru orice echipă să joace returul unei duble eliminatorii pe terenul Realului şi în special pentru Wolfsburg, care nu e obişnuită cu partide de asemenea încărcătură.

2. Cu Zidane antrenor, Real are ca şi asigurată victoria pe propriul teren - Madrilenii au câştigat la scor toate meciurile pe care le-au jucat pe Bernabeu cu francezul pe bancă, excepţie făcând duelul cu Atletico Madrid, pierdut la limită. Mai mult, albii au o medie de aproape 4 goluri pe meci în disputele de acasă, cu fostul mijlocaş la timonă.

3. Dante şi Naldo sunt doi jucători lenţi - Deşi foarte experimentaţi şi aproape invincibili în duelurile aeriene, cei doi fundaşi ai nemţilor sunt foarte vulnerabili la mingile pe jos şi sunt deficitari la capitolul viteză, acolo unde excelează toţi jucătorii din ofensiva Realului.

4. James Rodriguez - În cazul în care va fi trimis pe teren, columbianul e genul de jucător care poate decide de unul singur un meci. În plus, spaniolii scriu că ambiţia sud-americanului va fi la cote înalte, mai ales după ce în partida tur a fost protagonistul unui gest care le-a lăsat un gust amar suporterilor madrileni.

5. Cuplul Bale - Carvajal poate fi de neoprit. Cei doi se înţeleg foarte bine în banda dreaptă a madrilenilor şi revenirea spaniolului în primul 11 va fi un plus pentru echipa lui Zidane. În tur, Danilo a fost fundaşul dreapta al Realului, dar a avut mari probleme cu Draxler.

6. Prestaţia lui Draxler din tur - Decarul lui Wolfsburg a surprins în urmă cu o săptămână, dar în această seară apărarea Realului ştie la ce să se aştepte din partea neamţului. În plus, acesta va trebui să coboare mai mult în defensivă, ţinând cont că Wolfsburg are de apărat un avantaj de două goluri.

7. Keylor Navas - Ca să meargă mai departe, Real ar trebui să nu primească niciun gol, iar goalkeeperul costarican pare cel mai potrivit om pentru a închide poarta. Navas a primit doar două goluri în acest sezon din UEFA Champions League, ambele în partida tur.

8. Prezenţa lui Cristiano pe teren - Portughezul e golgheterul competiţiei, cu 13 goluri în 9 partide şi a înscris în fiecare din ultimele 4 meciuri jucate de Real acasă. Cei de la Marca amintesc şi o declaraţi a lui Ancelotti. "Când îl ai pe Cristiano în teren, e ca şi cum ai începe meciul de la 1-0"

9. Presingul pe care echipa lui Zidane îl va exercita poate fi fatal pentru mijlocul lui Wolfsburg. Arnold şi Guilavogui sunt jucători destul de tineri şi lipsiţi de experienţă în meciuri cu o asemenea miză. Singurul mai experimentat este brazilianul Luis Gustavo, dar acesta nu poate ţine de unul singur linia mediană a nemţilor.

10. Banca de rezerve a Realului - În cazul în care cei 11 titulari nu vor putea să întoarcă rezultatul, Zidane are pe banca de rezerve mai mulţi jucători care pot decide soarta unei partide, iar o parte dintre ei au traversat momente bune de formă în ultima perioadă. Printre cei amintiţi se află Isco, Jesse sau Lucas.