În urma acestui rezultat, echipa lui Luis Enrique mai are doar 3 puncte avans faţă de Atletico şi 4 faţă de Real Madrid.

Sociedad a început perfect meciul şi a deschis scorul după numai cinci minute, prin Oiarzabal, care a trimis imparabil cu capul după centrarea perfectă a lui Xabi Prieto.

Fără golgheterul Luis Suarez, suspendat, Barcelona nu a avut vreo şansă în faţa argentinianului Rulli, care a făcut o partidă uriaşă în poarta bascilor.

În minutul 33, goalkeeperul lui Sociedad a intervenit salvator în faţa lui Arda Turan, iar la nouă minute după pauză a scos şutul de la distanţă al lui Iniesta.

Messi nu a găsit nici el drumul spre golul 500 al carierei, în ciuda faptelor că şansele nu i-au lipsit. În minutul 49, a trimis pe lângă poartă dintr-o poziţie excelentă, apoi a fost blocat în două rânduri de Rulli.

S-a terminat 1-0 pentru Real Sociedad, iar pentru Barcelona urmează returul cu Atletico, din sferturile Ligii Campionilor, şi meciul de pe teren propriu cu Valencia, duminica viitoare.