Fetele antrenate de Alexandru Tean au început mai bine meciul şi au încheiat primul sfert, cu 15-14, apoi au intrat la pauza mare cu o diferenţă de 10 puncte, scor 31-21. În sfertul cu numărul 3, echipa din Basarabeasca a jucat mult mai ofensiv şi a reuşit să se apropie la numai 3 puncte. Finalul ultimului sfert a fost extrem de tensionat. Cu puţine secunde înainte de fluierul final, la scorul de 44 egal, Panthers-Femina a înscris punctul victorios, care a calificat-o în marea finală.

MILENA CHIRUŢĂ, jucătoare Panthers-Femina:

Toată echipa suntem foarte bucuroase, a fost un meci greu, am fost obosite şi după meciul anterior, avem foarte mulţi concurenţi puternici, ştim că nu va fi nici finala uşoară, însă vom da tot ce putem ca să fim locul întâi.

Antrenorul echipei Panthers-Femina, Alexandru Tean, a spus că a fost un meci foarte dificil, dar cel mai mult contează rezultatul.

ALEXANDRU TEAN, antrenor Panthers-Femina

Eu până când nu pot să-mi revin, dumneavoastră singur aţi văzut că a fost un meci echilibrat, chiar dacă de la început am preluat conducerea. Am avut un meci greu cu Briceni ieri, pentru locul întâi şi doi în grupă, am câştigat în prelungiri, în over-time, cum se spune şi acum sigur că nu ne-a ajuns puteri. În ultimele douăzeci de minute am cedat un pic fizic, dar, contează rezultatul.

De partea cealaltă, jucătoarele şcolii sportive din Basarabeasca au crezut în victorie, dar spun că probabil adversarele au fost mai bine pregătite de acest meci.

SVETLANA ARNAUT, jucătoare ŞSCT Basarabeasca

Noi am sperat că vom obţine victoria, ne-am străduit din toate puterile să câştigăm. Ce nu a ajuns pentru victorie? În primul rând o pregătire mai bună. Trebuie mult să te antrenezi pentru a câştiga, probabil noi nu am fost atât de pregătite ca ele. Adversarul însă este bun şi cred că ei consideră la fel.

Vitalie Croitoru, antrenorul echipei Basarabeasca, spune că fetele s-au dăruit pe teren, dar norocul nu a fost de partea formaţie sale.

VITALIE CROITORU, antrenor ŞSCT Basarabeasca

Meciul a fost foarte emoţionant, miza a fost foarte mare. Echipa care câştiga astăzi, urma să joace pentru primul loc şi din această cauză, nici o echipă un era gata să piardă. Aţi văzut că de la prima până la ultima secundă a meciului, fetiţele şi-au dat toată străduinţa ca să fie adus câştigul, însă astăzi Fortuna nu a fost cu noi.

După această victorie, Panthers Femina va juca în finala, astăzi, de la ora 14:30, la Complexul Speranţa, Campionatului Naţional împotriva Şcolii sportive din Briceni, iar echipa din Basarabeasca, se va duela cu Şcoala Sportivă din Bender, pentru locurile 3 şi 4.